Андрій Садовий шукає медиків для нових «ковідних» ліжок у лікарнях

Неділя, 21 березня 2021, 12:23
За словами мера Львова, міська влада формує базу медичних працівників, які готові долучитися до лікування «ковідних» пацієнтів. Садовий обіцяє за допомогу в боротьбі із епідемією «гідну фінансову компенсацію»
Андрій Садовий шукає медиків для нових «ковідних» ліжок у лікарнях

У Львові міська влада формує базу медичних працівників, які готові долучитися до боротьби із епідемією коронавірусу. Медичним працівникам пропонують зголошуватися, телефонуючи за телефоном 15-80 «Гарячої лінії міста Львова» або заповнювати онлайн форму. Садовий обіцяє, що за таку працю передбачена гідна фінансова компенсація. Таким чином, Андрій Садовий опосередковано визнав, що комунальна система охорони здоров’я практично вичерпала наявні ресурси для боротьби із коронавірусом, зростання захворюваності на який спостерігається протягом останніх тижнів у Львові та у Львівській області. Меседжі Андрія Садового традиційно процитувала прес-служба Львівської міськради.

«Щодня на Львівщині госпіталізовують 250 – 300 пацієнтів з COVID-19. За останню добу в лікарні надійшла рекордна кількість – 338 людей.

Робимо все необхідне, щоб збільшити кількість ліжок у міських та обласних лікарнях. Сьогодні ми всі маємо працювати як єдиний механізм.

Але нам критично не вистачає лікарів та інших медичних працівників, бо саме вони дають сенс усім ліжкам.

Знаю, що в нас є багато медиків, які зможуть прийти на допомогу.

Зрештою, якщо ви не зі Львова, то маєте добру нагоду це змінити.

Ми хочемо сформувати базу лікарів, які готові приєднатись до порятунку людей.

Просимо всіх, хто має медичну освіту телефонувати до нас на Гарячу лінію міста — 1580, або заповнити онлайн-форму.

Вам скажуть, де і які саме лікарі потрібні зараз.

Гідна фінансова компенсація гарантована!

Прошу поширити цей допис!», – такий пост з’явився на фейсбук-сторінці Андрія Садового.

Зазначимо, що зростання захворюваності на коронавірусну хворобу на Львівщині викликано, не в останню чергу, необгрунтованими послабленням карантину та ігноруванням запроваджених обмежень. Не в останню чергу це стосується переповненого громадського транспорту в час пандемії, де грубо ігноруються карантинні обмеження щодо перевезення такої кількості пасажирів, яка відповідає кількості місць для сидіння у салоні і лише у засобах індивідуального захисту.

Щодо самого Андрія Садового, то він за час пандемії встиг кілька раз діаметрально змінити своє ставлення до карантинних обмежень, які запроваджуються у зв’язку із епідемією COVID-19. Для прикладу, навесні 2020 року, коли в Україні виявляли лише десятки випадків COVID-19 на добу, Садовий виступив в ролі палкого прихильника жорсткого карантину, запровадженого Урядом, на початку квітня 2020 року він говорив, що «карантин – це єдині ліки, які можуть нас врятувати».

Але уже на початку літа 2020 року Андрій Садовий змінив своє ставлення до карантинних обмежень. І коли місцева влада отримала право послаблювати карантинні обмеження, на рівні міста Львова були запроваджені послаблення карантину, які не відповідали епідемічній ситуації, отож Львівщина і місто Львів зокрема стали лідером за захворюваністю на COVID-19 – до цього лідером була Чернівецька область. Влітку-восени 2020 року у Львові та на Львівщині створювалися величезні черги на ПЛР-тестування – лабораторні центри не могли вчасно обробити усі зразки. Через це багато людей не могли формально одужати від COVID-19, оскільки лабораторії не могли обробити зразки від захворілих.

В кінці літа - восени 2020 року, коли в Україні проявилася друга хвиля захворюваності на коронавірусну хворобу, Садовий називав обстановку у Львові стабільною. Більше того, коли Уряд вирішив запровадити «карантин вихідного дня», Садовий виступив проти цієї ідеї.

У січні 2021 року, коли в Україні був запроваджений локдаун, у місті Львові завдяки діям керівництва міста Львова із «карантинними обмеженнями» працював різдв'яний ярмарок, у громадському транспорті масово порушувалися карантинні обмеження щодо кількості пасажирів у салонах транспортних засобів. У інтерв’ю «Громадському» Андрій Садовий заявив «Ці речі треба враховувати, тому що прописати це постановою уряду дуже складно. Але є здоровий глузд, є Коляда, є Різдво і ця атмосфера, цей добрий настрій, я переконаний, він добре впливає на імунну систему, робить її набагато сильнішою – і COVID просто відштовхується і втікає».

Щодо укладання бази даних лікарів і медичних працівників, які готові допомогти у боротьбі із епідемією COVID-19, то це правильне, але сильно запізніле рішення.

comments powered by HyperComments