Не дивлячись на те, що Львівщина є епіцентром епідемії коронавірусу в Україні, Андрій Садовий далі хоче відкривати кінотеатри

П'ятниця, 17 липня 2020, 12:37
«Ми проаналізували кінотеатри на готовність до роботи, і там дуже високий рівень безпеки», – заявив мер Львова. В той же час, вчора у Львові зафіксували 64 випадки інфікування коронавірусом
Не дивлячись на те, що Львівщина є епіцентром епідемії коронавірусу в Україні, Андрій Садовий далі хоче відкривати кінотеатри

Не дивлячись на те, що на Львівщині щодня фіксують понад 100 нових випадків інфікування, а у середу кількість ново виявлених інфікованих майже сягнула 200 осіб, мер Львова Андрій Садовий прагне у Львові відкрити кінотеатри. Про це очільник міста сьогодні заявив у ранковому ефірі на радіо «Львівська хвиля». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Андрій Садовий зазначив, що уже мав розмову із головою Львівської обласної державної адміністрації, і, за словами мера Львова, обласна влада незабаром фіналізує свої рішення, щодо відкриття закладів культури.

«Статистика є стабільною вже близько місяця. Тож рішення відкривати садочки було на часі. А щодо театрів і кінотеатрів – я мав розмову з головою ОДА, і вони мають фіналізувати свої рішення. Ми – готові: проаналізували кінотеатри на готовність до роботи, і там дуже високий рівень безпеки. Я не бачу проблем. До того ж, ідеться лише про 50% місць, які можна буде займати. Також важливо зберегти робочі місця. Якщо кінотеатр не працює 4 місяці, то ми втрачаємо фахівців», – зазначив мер Львова.

За його словами, така ж ситуація й у театрах. Водночас, місто має намір цьогоріч проводити вистави не лише в приміщенні, а й на вулиці, аби долучити якомога більше людей.

«Думаю, цьогоріч ми буде пробувати робити цікаві вистави на вулиці, на великих площах, щоб люди мали бажання більше споглядати, а потім ходити в театри. Адже зараз ситуація така, що вони мають переживання. У всякому разі, якщо є маска, то, я думаю, проблем немає», – додав Андрій Садовий.

Зауважимо цікаву річ – навіть прес-служба Львівської міської ради у кінці зазначила, що протягом минулої доби на Львівщині було проведено 783 ПЛР-тести, відтак 132 – позитивні, серед нововиявлених інфікованих 64 львів’янина.

Ми також маємо зазначити, що на Львівщині найнижчий показника одужання від коронавірусу в Україні. Він складає станом на 17 липня 2020 року лише 16,83% від загальної кількості інфікованих в регіоні. В той же час, в середньому по Україні побороло коронавірус уже 50,52% від усіх інфікованих, а у сусідній Тернопільській області від коронавірусу одужало уже 62,85% всіх інфікованих. Наразі на Львівську область припадає 23,24% від усіх «активних» пацієнтів із коронавірусом, наявна значна черга на ПЛР-тестування.

При такій епідемічній ситуації в регіоні і місті зокрема доцільніше навпаки посилити карантинні заходи, зменшити кількість тривалих контактів між людьми, щоб зменшити навантаження на систему охорони здоров’я, а не відкривати театри і кінотеатри, тобто такі заклади, які за умовами своєї роботи передбачають тривале перебування людей у закритому приміщенні.

Чи будуть глядачі дотримуватися маскового режиму у темному приміщенні – питання риторичне. Видається на те, що більшість львів’ян розглядає маску чи распіратор не як захист від вірусу, а як спосіб уникнути штрафу чи попередження. Навіть ті люди, у яких маска вдягнена на обличчя, не закривають нею носа.

comments powered by HyperComments