На Львівщині знову сформувалася велика черга на ПЛР-тестування на COVID-19

П'ятниця, 6 листопада 2020, 18:38
Черга існує попри те, що протягом доби 5 листопада лабораторні центри Львівщини провели рекордну кількість діагностичних тестів – понад 4500
На Львівщині знову сформувалася велика черга на ПЛР-тестування на COVID-19

На Львівщині знову сформувалася значна черга на діагностичне ПЛР-тестування на коронавірус SARS-COV-2 – за повідомленням прес-служби Львівської міської ради залишок проб для ПЛР-тестування в холодильнику лабораторного центру складається із 2713 зразків.

Як повідомили у ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України», протягом доби 5 листопада 2020 року на Львівщині було виконано 4518 діагностичних тестів на COVID-19. В  тому числі учора було проведено рекордну кількість досліджень для виявлення РНК коронавірусу SARS-COV-2 методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) – 2554 дослідження, наслідком яких є виявлення 356 нових випадків COVID-19 серед мешканців Львіщини, тобто відсоток виявлення вірусу склав 13,94%. Окрім того проведено 1964 дослідження методом імуно-ферментного аналізу для виявлення антитіл до коронавірусу.

Зазначимо, що через великий наплив пацієнтів із підозрами на COVID-19 лабораторії Львівщини не встигають проводити дослідження усіх зразків – для прикладу, учора, 5 листопада 2020 року до медиків із симптомами, схожими на COVID-19, звернулося 2175 осіб. В той самий час, всі лабораторії Львівщини можуть виконувати біля 2 тисяч ПЛР-досліджень щодня.

Завдяки тому, що Міністерство охорони здоров’я України запровадило нові критерії одужання від COVID-19, які не передбачають проведення повторного ПЛР-тесту вдалося дещо розвантажити лабораторії, що здійснюють ПЛР-тестування на COVID-19. Окрім того Міністерство охорони здоров’я України планує відновити практику тестування на COVID-19 за допомогою високоточних експрес-тестів.

comments powered by HyperComments