Мер Львова Андрій Садовий фактично виступив проти введення «Карантину вихідного дня»

Вівторок, 10 листопада 2020, 14:31
Думки мера, які він висловив в ефірі радіо «Львівська хвиля», традиційно ретранслювала прес-служба Львівської міської ради
Мер Львова Андрій Садовий фактично виступив проти введення «Карантину вихідного дня»

«Наразі так званий карантин вихідного дня – це велика загадка, думка, кинута в маси, адже поки жодної інформації про це немає. Тільки завтра уряд має щось таке «прописати на папері». Зараз жодних рішень немає, але я б хотів, щоб уряд думав про всіх, а потім виносив якісь рішення. Жодної координації центральної влади з органами місцевого самоврядування сьогодні немає.

Вчора ми мали великий Zoom з представниками львівського ресторанного бізнесу, і я їх цілком підтримую їх обурення, адже їм потрібно годувати свої сім'ї. Враховуючи те, що держава жодної гривні не дає компенсації бізнесу, потрібно думати, як він буде жити через місяць-два.

Я не думаю, що це добра ідея, знову зупинити все. Краще займатись просвітницькою роботою: щоб люди ходили в масках, щоб не організовували ювілеї та весілля. А коли хтось зайде в кафе і поп'є кави, де в закладі буде зайнято декілька столиків, то для пандемії це не має жодного значення, а якщо все закрити, то це бізнес може вбити», – заявив Андрій Садовий, виступаючи на радіо «Львівська хвиля».

«Так, в Україні є пандемія, але ми контролюємо ситуацію (за останні місці кількість стаціонарних хворих зросла майже у двічі – ред.). Ріст захворюваності є, але він стабільний. За добу у Львові ми маємо 195 позитивний результатів ПЛР-тестів. Ситуація тримається стабільно», – заявляє Андрій Садовий, які іще трохи більше півроку тому називав карантин «єдиними ліками проти коронавірусу.

«Цього року ми на медицину вже витратили 240 млн. грн., в той час як з державного бюджету нам не дали жодної копійки (це неправда – лікування «ковідних» пацієнтів фінансується за кошти, що виділяються Національною службою здоров’я України – ред..). В нас навіть забирають кошти: в цей складний рік держава забирає з міста 595 млн грн. Тільки уявіть, скільки б користі принесли ці кошти, якби ми їх інвестували в медицину», – наголосив Андрій Садовий.

Зауважимо, що на Львівщині – один із найвищих показників смертності від коронавірусної інфекції в Україні – якщо провести розрахунок за офіційними даними, які сьогодні оприлюднила прес-служба Львівської міської ради, то виходить, що від COVID-19 померло майже 3% від усіх людей, у яких виявили коронавірус. Якщо ж рахувати смертність виходячи із завершених випадків COVID-19 (одужання чи смерть пацієнта), то в такому разі смертність становить біля 4,4%.

comments powered by HyperComments