Не дивлячись на локдаун, у Львові курсують автобуси із стоячими пасажирами

Четвер, 21 січня 2021, 17:15
Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов запевняв, що на час січневого «локдауну» у міському громадському транспорті зможуть одночасно перебувати не більше пасажирів, а ніж місць для сидіння в салоні
Не дивлячись на локдаун, у Львові курсують автобуси із стоячими пасажирами

У Львові, як і по всій Україні із 8 по 25 січня діє т.зв. «локдаун», тобто жорсткий карантин. На час цього карантину в міському громадському транспорті має одночасно перебувати не більше пасажирів, а ніж місць для сидіння у салоні. Про це запевняв Міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Крім того, Верховна Рада України прийняла спеціальний закон, відповідно до якого власників приміщень та громадського транспорту, які допускають людей без правильно надягнутих засобів індивідуального захисту штрафуватимуть.

Проте реальність у Львові далека від того, про що говорять політики. Користувач «Фейсбуку» під ніком «Жека Смерека» розмістив фото салону комунального автобуса МАЗ 203, який належить ЛК АТП № 1 в салоні якого знаходиться багато пасажирів, які їдуть стоячи.

«Стій годинами на холодній зупинці, або сідай в переповнений автобус. ЛМР надає Вам чудову можливість обирати...», – іронічно прокоментував світлину її автор.

Зазначимо, що контролюючі органи, в тому числі і Нацполіція, чомусь «не помічають» порушень запровадженого «локдауну», які відбуваються у комунальному громадському транспорті міста Львова. Вочевидь, в комунальному громадському транспорті коронавірус розповсюджується менше, а ніж у приватному.

comments powered by HyperComments