Стало відомо, коли у Львові завершать ремонти вулиць

Четвер, 23 липня 2020, 11:12
Про стан робіт із ремонту та реконструкції вулиць міста розповіла заступниця мера Ірина Маруняк. Вона обіцяє, що ремонти вулиць Курмановича і Данила Апостола завершать уже до кінця літа
Стало відомо, коли у Львові завершать ремонти вулиць

У Львові традиційно у теплу пору року ведуться активні роботи із ремонтів та реконструкції вулиць. Зокрема, зараз тривають роботи на вулицях Миколайчука, Хуторівці, Богдана Хмельницького, Тараса Шевсенка, Курмановича, Данила Апостола, а також на вулицях Личаківській і Чернівецькій. Сьогодні починаються роботи на вулиці Пилипа Орлика. Крім того, за словами заступниці міського голови Львова із питань ЖКГ Ірини Маруняк, іще цього року хочуть почати ремонти вулиць Степана Бандери та Пекарської. Віце-мер Львова обіцяє, що ремонтні роботи на вулицях Курмановича і Данила Апостола, а також на «квазі-кільці» на вулиці Шевченка мають завершитися іще влітку. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз у нашому місті тривають масштабні роботи з ремонту доріг на 8 великих об'єктах. На більшості з них, завдяки сприятливим погодним умовам, роботи були розпочаті, або тривали, вже взимку. І вже з кінця липня у нас розпочнеться завершення робіт на окремих вулицях», – запевнила Ірина Маруняк.

За словами віце-мера із питань ЖКГ, тривають роботи на площі Двірцевій – облаштовують фонтан і сквер. У сквері має бути громадський простір. Продовженням проекту є реконструкція вулиці Чернівецької. Зараз там триває заміна інженерних мереж – каналізації та водогону, виконано уже 60% робіт. Планується, що рух транспорту по вулиці Чернівецькій буде відновлено до кінця вересня, а весь комплекс робіт на Двірцевій-Чернівецькій буде завершено у жовтні.

За словами Ірини Маруняк на вулиці Миколайчука уже повністю замінили інженерні мережі і влаштували тротуари, на проїзній частині покладено перші шари асфальту. Поки не завершено облаштування кільця біля Голосківського цвинтаря, адже довелося затратити час, щоб забрати МАФи, які були біля цвинтаря. Зараз тривають підготовчі роботи для початку робіт з асфальтування кільця. Після облаштування кільця буде нанесено верхній шар асфальту на всій вулиці. Ремонт на вул. Миколайчука мають завершити до кінця вересня.

Щодо «квазікільця» на вулиці Шевченка, то там роботи тривають на повну потужність, їх планують завершити у першій декаді серпня. Тут повністю замінено інженерні мережі, колектори, влаштовано вело доріжки, тротуари, трамвайну колію. Зараз будівельники мостять брукований камінь і залишається доасфальтувати певні частини і зробити розмітку.

Розпочато другий етап ремонту вулиці Шевченка на ділянці від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого – тут тривають демонтажні роботи. Всі ремонтні роботи планують завершити до жовтня поточного року.

За словами Ірини Маруняк, до серпня буде завершено проектування ремонту третьої ділянки вулиці Шевченка – від вулиці Ярослава Мудрого до вулиці Залізничної. Після виготовлення проекту необхідно буде пройти експертизу і провести тендер та отримати дозвіл на початок робіт.

Щодо вулиці Хуторівка, то цього тижня почалося асфальтування другої половини вулиці. На першій уже нанесено асфальт і зараз по ній курсує транспорт. Роботи будуть завершені до вересня, бо необхідно облаштувати тролейбусну контактну мережу. Тролейбус буде курсувати від центру по вулиці Науковій до мосту на проспекті Червоної Калини. В перспективі тролейбусну лінію продовжать до вулиці Вернадського.

Розповідаючи про ремонт вулиці Богдана Хмельницького, Маруняк зазначила, що уже відкрито для руху перехрестя із вулицями Опришківською і Промисловою. Роботи тривають від вулиці Механічної і далі. До вересня планують відкрити для руху ділянку від Опришківської до Механічної.

До кінця липня планується відкрити ділянку вулиці Курмановича від вулиці П’ясецького до вулиці Данила Апостола. Другу частину – до вулиці Рудненської планують завершити до кінця серпня. Вулицю Данила Апостола теж будуть відкривати для руху двома ділянками – на початку серпня і до вересня.

Роботи, які виконуються на вулиці Личаківській, за словами Ірини Маруняк, нескладні. Тут буде замінено дорожнє покриття, зроблено водовідведення, велодоріжки. Планується, що цей об’єкт завершать до вересня.

Ремонт вулиці Степана Бандери планують розпочати іще в цьому році. Зараз триває тендер по пошуку підрядника. Так само уже в цьому році хочуть розпочати ремонт вулиці Пекарської, очікувана вартість ремонту якого – біля 135 мільйонів гривень. Така ціна за ремонт невеликої ділянки не магістральної вулиці обурила нардепа від Львівщини Олега Синютку.

Ірина Маруняк також повідомила, що роботи із облаштування вело доріжок на проспекті В’ячеслава Чорновола будуть завершені до кінця вересня, а на вулиці Княгині Ольги – в серпні.

Замовниками реконструкції вулиць у Львові виступають ЛКП «Львівавтодор», Департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради та районні адміністрації. Загальна вартість усіх ремонтних робіт по об’єктам дорожньої інфраструктури у цьому році – 1,5 мільярдів гривень. Як вчора повідомляла «Справжня Варта», у Личаківському районі завершили ремонт вулиці Механічної на Знесінні.

comments powered by HyperComments