У Львові починають реконструкцію вулиці Шевченка від Хорватської до Ярослава Мудрого: скільки це коштує

Вівторок, 7 липня 2020, 08:04
ЛКП «Львівавтодор» уклало договір на проведення реконструкції ділянки вулиці Шевченка із ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Вартість реконструкції в розрахунку на 1 кілометр довжини вулиці – 6,522 млн. євро. Ремонтні роботи на ділянці вулиці Шевченка від Хорватської до Ярослава Мудрого розпочнуться у середу 8 липня 2020 року.
У Львові починають реконструкцію вулиці Шевченка від Хорватської до Ярослава Мудрого: скільки це коштує

У Львові до 31 грудня 2020 року мають реконструювати ділянку вулиці Шевченка від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого – 25 червня між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» укладено договір підряду № 25/06/2020-1 про виконання робіт із реконструкції. Інформація про це розміщена у системі публічних закупівель «Прозорро». Як учора повідомив заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий, ділянку вулиці Шевченка від вулиці Хорватської до вулиця Ярослава Мудрого закриють на ремонт із середи, 8 липня 2020 року.

Нагадаємо, що тендер у системі «Прозорро» для визначення підрядника із реконструкції ділянки вулиці Тараса Шевченка був оголошений ЛКП «Львівавтодор» 13 травня 2020 року. Заявки на участь у цьому тендері із очікуваною вартістю закупівлі 60 мільйонів 729 тисяч 561 тисячу гривень подали дві компанії – турецьке ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» та ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 1». Початкова пропозиція львівської компанії була дешевша – 59,5321 млн. грн., але в процесі електронного аукціону, який відбувся 3 червня 2020 року турецька компанія знизила вартість робіт до 58,8 мільйонів гривень і стала переможцем тендеру. Протокол розкриття був опублікований із вимогою усунення невідповідностей 11 червня 2020 року.

Договір підряду між ЛКП «Львівавтодор» і ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» був укладений 25 липня 2020 року. Відповідно до цього договору загальна тривалість робіт із реконструкції ділянки вулиці Шевченка між Хорватською та Ярослава Мудрого не має перевищувати чотирьох місяців.

Зауважимо, що довжина ділянки вулиці Шевченка від перехрестя із вулицею Хорватською до перехрестя із вулицею Ярослава Мудрого, виміряна за картами GOOGLE складає біля 300 метрів. Переліку робіт, які будуть виконуватися під час реконструкції ділянки вулиці Шевченка в договорі № 25/06/2020-1 немає. Зрозуміло, що роботи із реконструкції будуть включати заміну трамвайної колії та контактної мережі, перевлаштування дорожнього полотна і тротуарів.

Вартість реконструкції ділянки вулиці Шевченка в розрахунку на 1 кілометр довжини вулиці складає 196 млн. грн./кілометр або 6,522 мільйони євро/км. Для порівняння, вартість реалізації проекту «Трамвай на Сихів» із прокладанням трамвайних колій, реконструкцією вулиці Стуса, влаштуванням нового колектора на цій же вулиці складала майже 29 мільйонів євро.

Проект реконструкції вулиці Шевченка на ділянці від вулиці Хорватської до вулиці Ярослава Мудрого розробила компанія ТзОВ «Трамдорпроект». 1 липня 2020 року ЛКП «Львівавтодор» заключило із цією компанією договір на надання послуг із здійснення авторського нагляду за веденням будівельних робіт на об'єкті "Реконструкція вул. Т.Шевченка (від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого)" в м. Львові». Повідомлення про закупівлю розміщено в системі публічних закупівель «Прозорро». Вартість послуг – 13500 гривень. Договір діє до 31 грудня 2020 року.

Як вчора повідомляла «Справжня Варта», вулицю Личаківську, яку зараз капітально ремонтують, мають відкрити для проїзду уже в кінці серпня цього року, а повністю завершити ремонтні роботи планують до кінця вересня.

comments powered by HyperComments