У Львові вулицю Личаківську планують відкрити для проїзду уже в кінці літа

Понеділок, 6 липня 2020, 20:23
Керівниця ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова говорить, що таке можливе за умови сприятливої погоди
У Львові вулицю Личаківську планують відкрити для проїзду уже в кінці літа

У Львові триває капітальний ремонт вулиці Личаківської – 27 травня цього року її закрили для проїзду автомобілів. Замовником капітального ремонту виступає ЛКП «Львівавтодор», а підрядником – компанія ТзОВ «Автомагістраль-Південь» із Одеси. Протяжність ділянки вулиці, яку капітально ремонтують, складає 4 кілометри і 100 метрів. Вартість робіт, відповідно до договору підряду, складає 160,3 млн. гривень. Про це із посиланням на керівницю ЛКП «Львівавтодор» Оксану Єстеферову повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами очільниці «Львівавтодору», вулицю Личаківську на ділянці від вулиці Букової планують відкрити для проїзду транспорту уже наприкінці серпня – це можливо за умови сприятливої погоди. Завершити всі роботи із капітального ремонту вулиці планують до кінця вересня поточного року.

Проектом капітального ремонту вул. Личаківської передбачена розчистка площі від кущів та дрібнолісся; капітальний ремонт дорожнього одягу; будівництво господарсько-побутового каналізаційного колектора; реконструкція дощового каналізаційного колектора; прокладання електролінії зовнішнього освітлення; пониження всіх існуючих кабельних ліній на 1 метр від поверхні; заміна ділянок газопроводу, ремонт кабелів зв’язку; перевлаштування існуючих тротуарів у межах забудови та влаштування нових тротуарів за межами забудови, влаштування велосипедних смуг. Також мають облаштувати нові зупинки громадського транспорту, а існуючі привести до нормативних параметрів. Обіцяють, що після завершення ремонту вулиця Личаківська буде зручною для осіб із інвалідністю, адже проектом передбачено пониження бортового каменю, позначення наближення до пішохідного переходу та посадкових майданчиків плиткою з тактильним покриттям.

 «Протяжність дороги, яку ремонтуємо, 4 кілометри 100 метрів. Вже відфрезеровано все дорожнє покриття і виконуються роботи з розширення дороги, її вирівнювання та кронування дерев. Пошкоджені, аварійні дерева будуть забрані.

На вул. Личаківській буде замінено дорожнє полотно, облаштовано тротуари – у тій частині, де проживають люди, освітлення буде по всій довжині, зі сторони лісосмуги. Також буде велодоріжка, технічні тротуари, і ближче від «Ензиму» до вул. Букова буде замінено колектор.

Велодоріжка буде в одному напрямку, але достатньо широка — 2,5 м. Ширина проїзної дороги після ремонту становитиме 6,5 м, тобто дві смуги по 3,25 м. Також буде змонтовано 6 зупинок громадського транспорту",а – розповіла очільниця «Львівавтодору».

«Наша компанія проводить ремонтні роботи на вул. Личаківська. На об'єкті задіяно 15 одиниць техніки та 25 працівників.

Зараз на 100% виконано холодне фрезерування і проводяться роботи з розбирання дорожнього одягу та вирівнюємо поздовжній профіль дороги. Тобто це розширення земляного покриття і приведення його до нормативних параметрів.

Опісля приступимо до влаштування частково основи і нанесення шарів покриття. А далі облаштування дощової каналізації, влаштування тротуарів та велосипедних доріжок», – розповів Андрій Кузьмич, керівник проекту ТзОВ «Автомагістраль-Південь».

Нагадаємо, що зараз ЛКП «Львівавтодор» проводить тендер на капітальний ремонт ділянки вулиці Пекарської та вулиці Шімзерів у Львові. Очікувана вартість закупівлі робіт із капремонту цих вулиць довжиною 1,1 кілометр складає біля 135 мільйонів гривень. Проект ремонту ділянки вулиці Пекарської та вулиці Шімзерів розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку».

comments powered by HyperComments