Реконструкцію вулиці Степана Бандери у Львові «Львівавтодор» попередньо оцінив у понад 216 мільйонів гривень

Четвер, 9 липня 2020, 08:55
Тендерні процедури по вибору підрядника, який буде реконструювати вулицю Степана Бандери на ділянці від вул. Генерала Чупринки до Городоцької триватимуть до 28 серпня.
Реконструкцію вулиці Степана Бандери у Львові «Львівавтодор» попередньо оцінив у понад 216 мільйонів гривень

Ось уже кілька років у Львові говорять про необхідність реконструкції вулиці Степана Бандери. Процес зараз переходить від планів та проектів до реального втілення в життя – ЛКП «Львівавтодор» проводить повторний тендер по пошуку підрядника, який виконає реконструкцію вулиці Степана Бандери на ділянці від вулиці Генерала Чупринки до вул. Городоцької (частину вулиці Степана Бандери уже реконструювали в рамках реалізації проекту реконструкції вулиць вздовж трамвайних маршрутів № 2 і 6, який фінансувався за рахунок кредиту ЄБРР).

Новий тендер по вибору підрядника для реконструкції вулиці Степана Бандери був оголошений 23 червня 2020 року після того, як 19 червня 2020 року було зупинено попередню тендерну процедуру – до електронного аукціону було допущено лише одного учасника – ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1», яке пропонувало провести реконструкцію ділянки вулиці Бандери за 218,9 мільйонів гривень (при очікуваній вартості закупівлі у понад 220 мільйонів гривень). Пропозиція іншого учасника тендеру – ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» було відхилено тендерним комітетом ЛКП «Львівавтодор». У повторному тендері ЛКП «Львівавтодор» знизив очікувану вартість закупівлі до 216 мільйонів 519 тисяч 400 гривень. Заявки від потенційних підрядників у ЛКП «Львівавтодор» прийматимуть до 23 липня 2020 року, а електронний аукціон, який і визначить переможця тендерної процедури, відбудеться 28 серпня 2020 року.

Зазначимо, що довжина ділянки вулиці Степана Бандери, яка підлягає реконструкції, складає усього біля 1 кілометра. Отож, ремонт одного кілометра вулиці із проїзною частиною шириною біля 12 метрів і заміною трамвайної інфраструктури ЛКП «Львівавтодор» попередньо оцінює у понад 216 мільйонів гривень або 7,23 мільйони євро.

Проектанта, який здійснював розробку проектно-кошторисної документації із реконструкції вулиці Степана Бандери визначили на відкритому тендері, який був оголошений 12 лютого 2019 року. Очікувана вартість розробки проектно-кошторисної документації – 3,2 мільйони гривень. На початку, 6 березня 2020 року, переможцем тендеру на розробку проекту реконструкції вулиці Степана Бандери було визнано ПП «Елтранс» із Києва, яке оцінило розробку проектно-кошторисної документації у 2 мільйони 708 тисяч гривень. Проте ця пропозиція була відхилена тендерним комітетом ЛКП «Львівавтодор», отож договір на виконання документації було підписано із львівським ТзОВ «Трамдорпроект». Договір було підписано 27 березня 2019 року. В початковий договір на розробку проектно-кошторисної документації чотири рази вносилися зміни, відповідно було підписано чотири додаткових угоди – 12 серпня 2019 року, 30 березня, 10 квітня і 24 червня 2020 року. Останні зміни до договору на проектні роботи були внесені уже після оголошення тендеру на реконструкцію вулиці Степана Бандери.

Відповідно до інформації у системі публічних закупівель «Прозорро», проект реконструкції вулиці Степана Бандери уже пройшов експертизу – її до 11 травня 2020 року виконувала компанія ТзОВ «Проексп». Експертиза проекту обійшлася ЛКП «Львівавтодор» у 189 тисяч 960 гривень.

У оголошенні про пошук підрядника на реконструкцію вулиці Степана Бандери зазначається, що період постачання робіт із реконструкції – до 30 червня 2021 року.

comments powered by HyperComments