Остап Нетахата

21:43
Головні атрибути кожної держави – це її прапор, герб та гімн. Неоімперія Росія також їх має. Але чи такі вони вже «ісконно русскіє», як вважають росіяни. Не забуваючи, вказувати на свою винятковість.
18:25
У другій частині пропоную розглянути, як історики оцінюють спадок Київської Русі. Які державні утворення на уламках першої української країни вважають правонаступницею.
18:26
Завжди українцям нав’язували родинні зв’язки із росіянами. Ніби український та російський народи – братні. Та дослідження істориків свідчать дещо про інше. Зокрема, такі науковці, як Леонід Залізняк та Валерій Бебик, говорять, що «рідність» народів надумана.
18:32
Збірній Україні з футболу таки вдалося зробити те, про що мріяли ліричні герої вірша Наталі Білоцерківець «Ми помрем не в Парижі». Про роботу судді Даміра Скоміни ми вже писали у попередньому матеріалі. Тепер пропоную зосередитися на грі нашої збірної.
23:25
Збірна України програли збірній Франції плей-офф з рахунком 3:0 і пролетіла, як фанера над Парижем повз Чемпіонат світу в Бразилії. Але чи «спортивна перемога» була у збірної Галлів?
14:04
Багатомільйонна аудиторія спостерігала за матчем національної збірної України з футболу і очікувала таки перемоги. Але тренерський штаб збірної був зовсім на іншій хвилі, ніж уся футбольна Україна. Чому так сталося?
14:01
Святкування 1025-ї річниці хрещення Русі, яку історики називають Київською, розпочнеться 20 липня у Москві. Так анонсували із червонокам’яного укріплення Білокам’яного міста. Саму ж ідею проведення урочистостей у столиці РиФи запропонував Московський патріарх Кіріл. Виникає питання: чому святкування прийняття християнства людьми Русі відбуватиметься у місті, якого на той час навіть не існувало?
13:59
Покликання журналіста – викривати брехню і нести крихту правди в народ. Але чи потрібна ця правда власне реципієнтові?
13:54
Чи може називатися людиною істота з набором хромосом у 23 пари? У сучасному світі цього, швидше за все, замало. Тому що, окрім задоволення природних, базових потреб, людина сьогодення має дотримуватися й різних моральних та етичних норм та правил. Бо саме завдяки моральності Homo Sapiens живе в суспільстві з усіма його благами й перевагами. І завдяки цьому людство відрізняється від тваринних популяцій на тому чи тому ареалі.