Другосортність в головах українських футбольних тренерів

Середа, 11 вересня 2013, 14:04
Багатомільйонна аудиторія спостерігала за матчем національної збірної України з футболу і очікувала таки перемоги. Але тренерський штаб збірної був зовсім на іншій хвилі, ніж уся футбольна Україна. Чому так сталося?
Другосортність в головах українських футбольних тренерів

Україні, як незалежній соборній країні не так багато років. Так, лише двадцять два,  майже всі гравці національної збірної нашої країни свою професійну кар’єру проводять уже у тій же незалежній Україні. І, незважаючи на декількох натуралізованих українців, хоча б трохи патріотизмом вони таки просякли. Не дарма ж майже всі перед матчами співають гімн країни, честь якої захищають.

Та трохи інша ментальність у тренерського штабу національної збірної. Чому вони були задоволені нічиєю у матчі зі збірною Англії? Можливо, звучить це питання трохи самовпевнено. Але з огляду на матч між Україною та Англією,  британці нічого надприродного (звичайно, у футбольному плані) не показали. Сильна компактна команда, але далеко не та, котру потрібно було аж так боятися.

Що небезпечного запам’яталося біля воріт Андрія П’ятова? …? Ну що, згадали? Ні? Отож-бо що нічого. Тому що англосакси не були тією командою, що без питань мала перегравати збірну України. Тим паче, коли багатьох гравців основи вони втратили. Так, українці добре і дисципліновано зіграли в обороні. Але після матчу залишилося таке враження, що в атаці наші гравці не зіграли у повну силу. Чому так сталося? Бо гравці виконували вказівки і настанови тренерського штабу.

Михайло Фоменко

//ukurier.gov.ua

Перед матчем всі говорили про те, що це чи не найважливіший матчі в житті всіх його учасників. І що українців влаштує лише перемога. Але у компенсований час дії українських тренерів стали однозначно зрозумілі. Ніхто не налаштовувався здобувати будь-якою ціною перемогу у цьому матчі. Треба було зіграти обережно і лише за можливості забити. Тобто нічийний результат українських наставників цілком влаштовував.

Яскраво це продемонстрували останні дві заміни. Тренери національної збірної провели дві заміни у компенсований час!!! Такі заміни проводять лише для того, щоб потягнути час. І ще один яскравий приклад: Ярмоленко хотів швидко залишити поле, то пан Олександр Заваров аж зірвався із лавки, щоб показати українському вінгеру наскільки повільно потрібно залишати поле.

Олександр Заваров

//wsport.com.ua

Ото й так. У головах наших тренерів якісь комплекси меншовартості залишаються. Тому що замість того, аби вдома (!) докласти всіх зусиль, перемогти англійців (далеко не найкращих і не найсильніших) та посісти першу сходинку у відбірковій групі, нам пропонують сподіватися на чорногорців і поляків, котрі повинні будуть відібрати очки у англійців на Туманному Альбіоні.

Шкода українського вболівальника …

comments powered by HyperComments