Варта Баварії

15:35
Компанія Wintershell Dea, найбільший виробник нафтопродуктів у Німеччині, через спільне підприємство з російським «Газпромом» постачала парафін для палива, яким заправляли російські бомбардувальники, що вбивали людей в Україні.
10:13
18 січня на цвинтарі Вальдфрідхоф (Waldfriedhof) відбувся похорон відомого історика та журналіста Андрія Ребета, сина Дарії та Лева Ребетів – видатних провідників Українського націоналістичного Руху.
18:55
12-13 січня в художній галереї Galerini у Мюнхені відбулася виставка «Жахи війни», де були представлені роботи українського фотографа Михайла Палінчака, художниці Ірини Федоренко та робота німецької фотографині Наталі Штромайер.
13:10
14 січня до Мюнхену з візитом завітала одна з найвпливовіших політикинь Німеччини, голова Комітету Бундестаґу з питань оборони пані Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн (Вільна демократична партія Німеччини).
18:06
12 січня у Galerini на Герцогштрасе відкрилася виставка, присвячена цінності людського життя. Експозиція представлена роботами українських та німецьких фотографів та мисткинь.
07:29
Архівний фонд «Німецько-українські товариства» Українского Вільного університету (м. Мюнхен), який дослідив і описав, завдяки проєкту «Українська еміграція в Мюнхені: 75 років потому» дослідник Ростислав Касьяненко, доводить, що історія двосторонніх громадських, культурних та наукових відносин двох країн триває вже понад сторіччя.
15:08
Журнал «У нас в Баварії» («Bei uns in Bayern»), Європейська академія Януша Корчака, молодіжний проект YouthBridge та, врешті решт, радіо «Правда для Росії» — це все про українську журналістку Ольгу Котлицьку. Яка є єдиною з відомих редакції «Варти» колег, що були останнім часом нагороджені орденом у Німеччині, вже під час війни в Україні.
11:05
З початком нової фази московсько-української війни у лютому 2022 року, що викликало шалену хвилю міграції українських родин (матерів та дітей) на Захід, постало питання продовження освіти школярами в нових умовах. Розглянемо питання українських навчальних закладів в Німеччині на прикладі суботніх шкіл у Франкфурті та Майнці. 
20:27
Близько 4 мільйонів українців 3агинули від штучно створеного голоду Радянським Союзом в 1932-1933 роках. Втрати ненародженими складали 6,122 млн осіб.
22:29
У німецькому місті Раштат у Бадені у роки Першої світової війни в 1915-1918 роках функціював табір полонених вояків-українців зі складу російської армії.