«Великодній контент» від Kulturzentrum GOROD: дизайнерський ярмарок, святкові смаколики і концерт натхенної молоді

Ростислав Касьяненко  |  Вівторок, 4 квітня 2023, 19:53
Черговий проект центру «Український контент», як і попередній 10 березня, справив дуже приємні враження. Українські вечорниці на Arnulfstraße-197 у Мюнхені стають доброй традицією.
«Великодній контент» від Kulturzentrum GOROD: дизайнерський ярмарок, святкові смаколики і концерт натхенної молоді

Проекти «Український контент» базуються, так би мовити, на «трьох китах»:

  • ярмарок виробів, сувенірів та декору від українських дизайнерів з творчими майстер-класами для дітей, підлітків та дорослих;
  • аутентичний святковий стіл з вегетаріанських та м’ясних страв (тобто і той, хто поститься, і той хто не зміг – будуть у захваті);
  • музичний концерт студіюючої молоді. Бонус — аквагрим та світлини у фотозоні.
     


Родзинкою святкового вечора (окрім салатів «Мімоза» та бурякового з горіхами, каші з кручениками, пирогів-шпачок з узваром тощо) були концерти, які готувала молодь GOROD’а.
 
GORODська молодь: Андрій (Київ - Мюнхен), Дарка (Київ - Мюнхен), Олександра (Одеса – Мюнхен), Лера (Київ - Мюнхен), Максим (Запоріжжя – Мюнхен), Деметрій (Київ – Мюнхен) та Данило (Мюнхен).

Руда Валерія з Києва є лавреаткою конкурсу "Молоді голоси України", зараз навчається у мюнхенській школі джазу.

MC (тобто «майстер церемоній») Олена Лисенко обидва вечора пильно керувала процесом, раз у раз залучаючи учасників застілля або в інтелектуальні конкурси, або в граційні батли на сцені.

Олена до війни вела у Києві школу авторської пісні для дітей. Нині працює в КЦ GOROD викладачем російської та української мов із молодшими школярами. Ну і часом організує деякі GOROD'ські заходи.


Фундаторка центру GOROD Ніна Вишневська в образі свекрухи на перших вечорницях була незрівнянною.

«Поруч з молодим поколінням, яке в режимі нон-стоп генерує нові ідеї та проєкти, якось не встигаєш закосніти та втратити здатність змінюватись», — каже керівниця КЦ GOROD.  

Цього разу вечорниці були Великодні, тож десерт у вигляді пасків та ромових тісточок-«глазунь» виглядав дуже дотепно.

 

comments powered by HyperComments