09:52
Львівська обласна державна адміністрація звертається до правоохоронних органів щодо розслідування фактів платного перевезення через україно-польський кордон громадян України, які не можуть перетнути його автомобілем.
14:28
У Львові третьокласник видумав додаток для смартфона, який зможе нагадувати українцям, щоб вони надівали маску, якщо перебувають надворі, та помили руки, коли повернулися додому.
12:22
49 медиків Львівщини вже мають діагноз Covid-19.
11:15
24 квітня на Львівщині було госпіталізовано з підозрою на коронавірус 12 осіб. Скеровано на самоізоляцію 59 осіб.
14:32
Олександр Коморний – Голова Львівського окружного адміністративного суду. Віталій Комарний - його брат-прокур.
2193
15:51
На дружину судді Львівського окружного адміністративного суду Олександра Коморного Людмилу Коморну оформлено п'ять земельних ділянок.
2180
14:29
У путівниках Російській імперії до 1855 року це місто називалося Ваза або Нова Ваза ("стара" Ваза була повністю знищена пожежею на початку XIX століття). Потім було перейменовано в Ніколайстад (швед.) або Ніколайн-Каупункі (фын.). У 1917 році місту повернено історичну назву "Ваза".
14:10
Hinter mir liegt die B2-Prüfung in Deutsch und vor mir stapeln sich die Texte, die ich als Blogbeiträge veröffentlichen möchte. Ab heute werde ich sie täglich posten. Natürlich auf Deutsch, denn jetzt entspricht meine Sprachkenntnis tatsächlich dem Niveau, das in meinem Diplom vermerkt ist.
12:35
Муніципалітет Мюнхена дозволив публічний перегляд матчів Євро-2024 під відкритим небом, враховуючі шумові обмеження. Це рішення надало фанатам футболу можливість насолоджуватися атмосферою турніру до пізньої ночі.
08:57
Сьогодні українська спільнота в Німеччині продовжує свої активності в дні матчів української збірної, змінивши Мюнхен на  Дюссельдорф. Саме тут 21 червня відбудеться матч проти збірної Словаччини. І саме сіюди переїзжає інсталяція з харківського стадіону «Сонячний».
00:02
Цей матч був доленосним для збірної України, тому що команді треба було тільки перемогти, щоб зайняти першу сходинку в групі Е, а нічия чи програш ставили крапку на участі команди у Євро-2024. Як кажуть «пан або пропав».
19:10
Московсько-українська війна, що наразі триває більше 10 років, є лише продовженням багатовікової ординської політики. Назви суб'єкта, що її продовжував вести, змінювалися: спочатку московська і російської імперії, згодом — радянська і знову російська. Цікава непересічна точка зору з цього приводу російського історика та інтелектуала (його резюме нижче, під статею) Олександра Каса (Касаткіна). Зокрема — на те, хто ж був найпершим Романовим, справжнім засновником династії Ваза, так само, як і справжніми батьками Петра I.