Угорський лоукостер «Wizz Air» створив у Львові свою базу

Четвер, 2 липня 2020, 16:18
У міжнародному аеропорту імені Данила Галицького буде базуватися літак Airbus A320 угорської бюджетної авіакомпанії.
Угорський лоукостер «Wizz Air» створив у Львові свою базу

Не дивлячись на пандемію коронавірусної хвороби у світі та Європі, робота авіаційного транспорту в Україні потрохи відновлюється. Зокрема вчора угорський лоукостер «Wizz Air» відкрив у Львові свою базу – в аеропорту імені Данила Галицького буде базуватися літак Airbus A320.

Окрім створення бази у Львові, угорська бюджетна авіакомпанія відкриває шість нових напрямків зі Львова. Із 3 липня 2020 року «Wizz Air» запускає авіарейси Львів – Гамбург, які будуть відбуватися по понеділкам і п’ятницям, із 2 липня по вівторкам, четвергам і суботам будуть виконуватися авіарейси Львів – Таллінн, вчора був виконаний перший рейс із Львова до Білунну (Данія) – ці рейси будуть виконуватися по середам і неділям. По середам і неділям можна буде злітати зі Львова до Ліссабону – перший рейс був виконаний вчора. По п’ятницям і понеділкам літаки «Wizz Air» будуть літати до польського міста Щецина, а по середам і неділям – до столиці Угорщини Будапешту.

«Сьогодні в нас подвійне свято: базування літака «Wizz Air» і відкриття 5 нових маршрутів, навіть 6 – адже сюди входить також Будапешт, який мав відкритися ще в березні.

Ми дуже щасливі, що відсьогодні будемо мати 17 напрямів цієї авіакомпанії. Нові напрямки – це Лісабон, Біллунн, Щецин, Таллінн і Гамбург. Дуже вдячні «Wizz Air», адже це перша компанія, яка відновлює роботу зі Львовом, а в такі важкі для світу часи ще й відкриває нові напрями. Ми дуже раді, що вони інвестують саме у Львів і стають лідером за об'ємами, адже виконують близько 30% об'ємів аеропорту. Цей перевізник для нас дуже важливий», – зазначила Тетяна Романовська, директорка аеропорту імені Данила Галицького.

«Це дійсно дуже великий день у житті авіакомпанії: ми щасливі, що змогли відкрити у Львові свою базу. У 2008 році ми почали працювати в Україні, а у Львові – з 2009. Тож на сьогодні з України у нас 72 маршрути, 17 з яких – зі Львова», – зауважив Андраш Себок, представник «WizzAir».

Загалом, разом із новими маршрутами, авіакомпанія «Wizz Air» літатиме зі Львова до 17 аеропортів світу: Дортмунд, Берлін, Гамбург, Франкфурт-Ган, Лондон, Копенгаген, Братислава, Лісабон, Будапешт, Вроцлав, Ларнака, Гданськ, Вільнюс, Катовіце, Щецин, Таллінн, Біллунн.

comments powered by HyperComments