У пасажирів міського громадського транспорту Львова вирішили перевіряти довідки із місця роботи

Четвер, 2 липня 2020, 12:13
Чиновники вирішили нагадати львів’янам, що міський транспорт все ще курсує в режимі спецперевезень, тому його пасажири мають мати довідки з місця роботи
У пасажирів міського громадського транспорту Львова вирішили перевіряти довідки із місця роботи

Сьогодні зранку на кінцевій зупинці трамвайних маршрутів № 4 і 8 на вулиці Вернадського у Львові проводилася перевірка документів у пасажирів, які хотіли скористатися послугами міського електротранспорту. Про це повідомила в спільноті «Варта 1» користувачка «Фейсбуку» Ірина Гриценко і розмістила світлини перевірки

«Перевірка документів і довідок. Без довідки з місця роботи не впускають. Трамвай № 4», – написала Ірина Гриценко.

Нагадаємо, що відповідно до рішення міської комісії з техніко-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, громадський транспорт Львова все ще працює у режимі спеціальних перевезень, тобто скористуватися ним, відповідно до рішення міської комісії із ТЕБ та НС можуть не всі, а лише визначені категорії осіб. Раніше, нагадаємо, Андрій Садовий заявляв, що міським громадським транспортом можуть скористатися всі люди, що працюють. Окрім того, громадський транспорт у Львові може перевозити таку чисельність пасажирів, яка не перевищує кількість місць для сидіння у салоні. Крім того, усі пасажири мають користуватися засобами індивідуального захисту органів дихання – масками чи респіраторами.

У зв’язку із зростанням кількості інфікувань коронавірусом, у Львові вирішили проводити перевірки дотримання карантинних обмежень, в тому числі і в громадському транспорті. Цікаво, що довший час ніхто не перевіряв наявність дозвільних документів у пасажирів, хоча в низці інших міст України наявність таких документів контролювалася, більш того – міська влада видавала спеціальні посвідки.

В соціальних мережах користувачі обурюються тим, що чиновники та перевіряючи розуміють низку карантинних обмежень дуже буквально. Це, зокрема стосується і кількості пасажирів у салоні: водії і перевіряючи вимагають, аби всі сиділи. В той же час, далеко не всі пасажири користуються масками і респіраторами. «Виходить, що сидіти поруч без маски можна, а встати, аби «втекти» від людини, що не одягає маску – не можна. Це абсурд!» – обурюються коментатори.

Фото – Ірина Гриценко.

comments powered by HyperComments