У Львові на маршрути вийшли польські автобуси «Solaris»

Четвер, 21 січня 2021, 13:25
Автобуси придбав львівський приватний перевізник «Міра і К», вони курсують на маршруті № 25
У Львові на маршрути вийшли польські автобуси «Solaris»

У Львові побільшало низько підлогових автобусів великого класу – на маршруті № 25, який обслуговує приватний перевізник «Міра і К» почали працювати автобуси виробництва польської компанії «Solaris». Світлину із таким автобусом біля «Кумпеля» розмістив у спільноті «Типова львівська маршрутка» її адміністратор Ігор Стукалець. За словами дописувача Юрія Тайкова зараз на маршруті працює чотири таких автобуси.

За характерною «лівреєю» (окраскою) польських автобусів, можна припустити, що вони прибули до Львова із литовського міста Каунаса, де комунальний громадський транспорт фарбують у салатовий колір.

Зазначимо, що за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку Львів має придбати 100 нових 12-метрових низько підлогових дизельних автобусів класу «Евро-5». Хоча розкриття тендерних пропозицій відбулося 15 квітня 2020 року, а тендерний комітет ЛК АТП №1 мав прийняти рішення щодо акцептування пропозиції учасника і підписання договору протягом 120 календарних днів із моменту розкриття тендерних пропозицій, переможця тендеру не оголошено і досі, натомість мер Львова Андрій Садовий опублікував на минулому тижні у своєму «Фейсбуку» допис, у якому зазначив, що ніби то кращою пропозицією визнана закупівля автобусів Мінського автозаводу, хоча до того фаворитом вважалася українська компанія «Богдан Моторс», яка виготовляє автобуси «Богдан» А701.32.

Зазначимо, що намір закупити білоруські автобуси при наявності чотирьох українських виробників, які розробили автобус великого класу розкритикував голова постійної «транспортної» комісії Львівської міськради Ігор Зінкевич. Свою позицію висловили і учасники тендеру – українські виробники – АТ «АК «Богдан Моторс» і ПрАТ «Концерн «Електрон».

Автор фото – Святослав Нейгауз.

comments powered by HyperComments