У Зеленського кажуть, що перша «антиковідна» вакцина приїде в Україну уже завтра

Понеділок, 22 лютого 2021, 12:32
Про це під час форуму «Україна 30. Інфраструктура» у розмові із журналістами заявив заступник керівника Офісу Президенту Кирило Тимошенко
У Зеленського кажуть, що перша «антиковідна» вакцина приїде в Україну уже завтра

Перша партія «антиковідної» вакцини індійського виробництва надійде в Україну уже завтра. Про це під час форуму «Україна 30. Інфраструктура» спілкуючись із журналістами заявив заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко. Про це написала «Українська правда».

«Пан Степанов вже повертається з результатами. Він їздив, аби власноруч проконтролювати погрузку. Вакцина вже на шляху. Вона вранці, я сподіваюсь, уже буде в Україні», – сказав Тимошенко.

Чиновник уточнив, що з доставкою першої партії вакцини з Індії виникли певні логістичні проблемии – вона їде не напряму до України. Але надалі це питання вирішать, бо за планом Україна «кожного тижня чи кожні 10 днів буде отримувати нову партію цієї вакцини».

Що стосується вакцини «Pfizer», то вона, за словами Тимошенка, має прибути в Україну на початку березня.

Зазначимо, що Міністр охорони здоров'я Максим Степанов перебуває в Індії, де домовляється про подальші закупівлі вакцин проти коронавірусу.

Напередодні він проконтролював відвантаження першої партії вакцин «AstraZeneca» («CoviShield») з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500000 доз вакцини їдуть до України – і далі будуть розподілені між регіонами.

Степанов також додав, що українська делегація в Індії домовилася про збільшення постачання в Україну американської вакцини «NovaVax» проти коронавірусу. Мова йде про постачання додаткових 5 мільйонів доз вакцин від цього виробника

Зазначимо, що перші партії «антиковідних» вакцин, які надійдуть в Україну, будуть використані для щеплення лікарів, які працюють із «ковідними» пацієнтами. Що ж до простих українців, то їм доведеться почекати початку вакцинації до квітня-травня – таку думку висловив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments