Вакцинація простих українців від COVID-19 розпочнеться не раніше квітня-травня

Понеділок, 22 лютого 2021, 12:02
Таку думку під час виступу на радіо «Люкс ФМ» висловив мер Львова Андрій Садовий
Вакцинація простих українців від COVID-19 розпочнеться не раніше квітня-травня

Міський голова Львова Андрій Садовий запевняє, що місто готове до старту вакцинації проти COVID-19, в той час звичайним українцям на вакцину доведеться почекати іще кілька місяців, адже першою вакциною, яка прибуде в Україну, вакцинуватимуть медиків, які працюють із «ковідними» пацієнтами. Про це Садовий заявив в ефірі радіостанції «Люкс FM», яка належить його дружині пані Катерині Кіт-Садовій. Месидж Садового традиційно ретранслювала прес-служба Львівської міськради.

«Якщо оцінювати реальну ситуацію, то вакцинація для мешканців можлива десь орієнтовно у квітні-травні. Все залежить від того, як оперативно буде поступати вакцина та якою вона буде.

Ця перша вакцина, яку зараз привезуть в Україну, буде використана для медиків, які працюють із пацієнтами з коронавірусом. У Львові вже визначені місця вакцинації та відповідні бригади, які пройшли навчання в Києві. Зараз трошки брак інформації в інформаційному просторі щодо деталей вакцинації, однак нам просто треба дочекатись вакцини. Місто Львів зі своєї сторони до цього процесу готове.

Зараз я оцінюю ситуацію в інших країнах світу. В Ізраїлі більшість людей пройшли вакцинацію і добре себе почувають. Особисто я ще маю антитіла, адже тільки в грудні перехворів. Думаю, що якраз, коли дійде до мене черга вакцинуватись, це треба буде зробити. Такі нові реалії. Можна бути скептиком, але якщо ти хочеш безпечно жити, то треба пройти цей процес», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, який зараз перебуває у Індії у місті Пуне заявив, що «антиковідна» вакцина уже рушила в Україну. Перша партія – це 500 тисяч доз препарату. Також Максим Степанов заявив про іще 5 мільйонів доз індійської вакцини, які надійдуть в Україну влітку цього року.

comments powered by HyperComments