Максим Степанов запевняє – вакцина «AstraZeneca» днями уже буде в Україні

Неділя, 21 лютого 2021, 16:06
Антиковідна вакцина виготовляєтся в Індії під назвою «CoviShield» на заводі у місті Пуне
Максим Степанов запевняє – вакцина «AstraZeneca» днями уже буде в Україні

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов стверджує, що в Індії уже відвантажили півмільйона доз вакцини «AstraZeneca» проти коронавірусу і ця партія препарату уже подорожує в Україну. Про це повідомляє «Українська правда» посилаючись на допис очільника МОЗу в соцмережі «Фейсбук».

«Сьогодні особисто проконтролював відвантаження першої партії вакцин «AstraZeneca» («CoviShield») з заводу-виробника в індійському місті Пуне. 500000 доз вакцини їдуть до України, і далі будуть розподілені між регіонами згідно плану МОЗ.

Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з зупинкою в Стамбулі і вже днями вакцина прибуде до України», – повідомив Максим Степанов і запевнив, що в під час транспортування будуть дотримані всіх температурні вимоги, які необхідні для збереження якості вакцини.

Вакцина «Oxford/AstraZeneca» – це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії «AstraZenecа», що має потужності для виробництва в Індії. Її вакцина проти COVID-19 випускається під назвою «CoviShield», вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

comments powered by HyperComments