Мер Львова Андрій Садовий каже, що захворів на COVID-19

Понеділок, 7 грудня 2020, 12:12
Іще у п’ятницю він був присутній на сесії Львівської міськради, де приймав присягу міського голови. Деякий час Садовий перебував в залі без маски.
Мер Львова Андрій Садовий каже, що захворів на COVID-19

Міський голова Львова Андрій Садовий заявляє про те, що отримав позитивний ПЛР-тест на COVID-19. Про це він повідомив у своєму «Twitter» сьогодні.

«Позитивний ПЛР – несподіваний подарунок до Дня місцевого самоврядування. Але колись це мало статися», – написав Андрій Садовий.

За словами львівського мера, аналізи він здав після того, як у неділю відчув незначну слабкість і першіння в горлі. «Температури немає, тому працюю онлайн, поки мій лікар це дозволяє», – написав мер Львова.

«Поки я на ізоляції, місто працюватиме без упину, бо у Львові працюють найкращі менеджери. Про таку команду і підтримку можна тільки мріяти!», – написав Андрій Садовий.

Зазначимо, що через два дні після першого туру місцевих виборів Андрій Садовий повідомив про те, що його дружина і теща занедужали на COVID-19 і отримали позитивний ПЛР-тест на коронавірус, але у нього був негативний тест. Через кілька днів після цього Андрій Садовий без маски і респіратора прогулювався містом в супроводі чиновників. Це зафіксував навіть штатний фотограф прес-служби Львівської міськради.

Що ж до теперішнього захворювання Андрія Івановича на COVID-19, то воно цікаве тим, що у п’ятницю, 4 грудня 2020 року він брав участь в урочистій сесії Львівської міської ради і приймав присягу міського голови. Отож, якщо пан Садовий дійсно захворів на COVID-19, на самоізоляцію має піти весь депутатський корпус та інші особи, які контактували із мером у п’ятницю, адже лікарі-інфекціоністи кажуть, що найбільша контагіозність (заразність) у пацієнта із COVID-19 – за кілька днів до появи перших симптомів захворювання. Частину сесійного засідання Андрій Садовий перебував без маски чи респіратора, що видно із фото прес-служби Львівської міськради.

Зауважимо, що опозиційно налаштовані до Андрія Садового депутати Львівської міськради від фракцій «Європейська Солідарність», «Варта» та «Свобода» жадали від Садового якнайшвидшого запуску роботи Львівської міськради, зокрема жадали висунути кандидатом на посаду секретаря Львівської міської ради Маркіяна Лопачака, представника «Свободи». Тепер сесійні засідання Львівської міської ради відкладаються через хворобу мера і потребу в самоізоляції депутатів як мінімум на два тижні.

Отож, якщо говорити про місцеву львівську політику, захворювання на COVID-19 у Андрія Садового сталося дуже вчасно, адже таким чином можна відтягти проведення сесійних засідань міської ради де у мера, як відомо, немає більшості.

comments powered by HyperComments