У Львові провели урочисте засідання Львівської міськради 8-го скликання

П'ятниця, 4 грудня 2020, 12:16
Переобраний на посаду міський голова Львова Андрій Садовий і депутати склали присягу
У Львові провели урочисте засідання Львівської міськради 8-го скликання

Сьогодні, 4 грудня, у великій сесійній залі Ратуші відбулась 1-ша урочиста сесія Львівської міської ради 8-го скликання, на якій новообраний міський голова Львова Андрій Садовий в присутності депутатів та поважних гостей склав присягу та подякував львів'янам за довіру. Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

На початку засідання виступив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

«Я дякую Богу, що ми насправді маємо у Львові таку унікальну традицію. Ми майже єдині, хто розпочинає нашу роботу з молитви. Це є дуже серйозне свідчення тих цінностей, які для нас є найвищими. І найвищою цінністю для кожного з нас є Бог, в якого ми віруємо, якого сповідуємо. Саме сьогодні ми розпочинаємо нове служіння. Сьогодні свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. Іншими словами, ми молимось, що скарбниця Божої слави входить у дім Господній. А чи можете бути ви скарбницею Божої слави? А чи можете ви бути тими, в кого збережуться три найважливіші елементи протягом усієї каденції служіння?

Богородицю порівнюють з Новим Завітом, Новим Союзом, тому що з неї народжується законотворець, який дає нам розуміння, що означає дотримуватись Закону Божого і жити. Бог неможливе робить можливим. Я зичу це собі і всім нам — аби ми завжди пам’ятали, що нашою правдивою поживою є Господь, щоб ми завжди слідували за виконуванням найбільших Його заповідей та творили добро на славу Божу. Там, де ми покликані бути, служити. Тут ми не небожителі, ми тут для того, аби послужити тим найбільш сьогодні потребуючим. Це історична каденція, в яку ви входите. Ви пишете історію. Чи справді вона буде цією Божою славою і відчуттям, що Бог є у нашому місті? Не шукайте месії. Христос є одиноким месією. Решта — команда, що працює, аби ця слава була присутня. Я справді дуже тішусь та молюсь за кожного з нас зокрема, тому що ми всі є Божою командою», – сказав капелан мерії Львова.

Потім Андрію Садовому вручили міські клейноди, після чого він зачитав присягу та виступив з вітальним словом.

Також на сесії обраними та зареєстрованими депутатами Львівської міської ради оголосили Мельника Юрія Миколайовича та Давидович Любов Павлівну, які також склали присягу.

«Старовинне латинське прислів'я говорить: «Що сила не може – може вогонь, що вогонь не може – може час. Час – це непереможний володар усіх подій на Землі». Україна, кожне її місто пережили одну з найглибших політичних флуктуацій. І завдяки стійкості місцевого самоврядування, що відає життям величезного обширу людей, країна в цілому прямуватиме однією з найбільш вигідних форм свого життя. Зараз – час Львова. Міська рада на чолі зі своїм головою мають взятись за виконання найпростіших завдань, виконання яких потрібне кожному. Мова йде про коронавірус і чистоту міста. Я прийшов на допомогу, і я тут не один. Я закликаю всіх фізиків, математиків, програмістів, геологів, інженерів, техніків, майстрів, вчителів, поетів, лікарів і вчених до їх фахової гідності. Ми — українці, ми блаженні і тихі. Нехай Господь Всевишній благословить мудрість кожного з вас», – сказав Герой України, академік Національної академії наук України, Почесний громадянин міста Львова Ігор Юхновський.

«Перш за все, я вітаю вас з високою довірою, яку виявила вам громада. Складаю вам пошану за те, що в такий складний для Львова і України час, ви берете на себе відповідальність за їх долю.

Серед тих багатьох покликаних, ви стали вибраними. Вам громада довірила відстоювати її, дбати про розвиток міста і утверджувати демократію. Кожен з вас має свій досвід і знання, але патріотизм і любов до Львова вас об'єднує і робить однією радою. Я переконаний, що ви на чолі з досвідченим міським головою будете виробляти найкращі рішення, які будуть слугувати для розвитку нашого міста», – зазначив міський голова Львова Василь Куйбіда.

Фото - прес-служба Львівської міськради.

comments powered by HyperComments