Вибори ректора ОНМедУ на часі - МОЗ оскаржить рішення Печерського суду

П'ятниця, 27 липня 2018, 12:26
Міністерство охорони здоров'я України домагатиметься скасування судом заходів забезпечення позову колишнього ректора ОНМедУ Валерія Запорожана.
Вибори ректора ОНМедУ на часі - МОЗ оскаржить рішення Печерського суду

Про це виданню «Справжня Варта» повідомляють власні джерела в Мінздраві.

«Міністерство охорони здоров'я України, як відповідач, наділений процесуальними повноваженнями, скористується правом клопотання перед судом про скасування заходів забезпечення позову. Зауважимо, що суд може вимагати від особи, яка звернулася із заявою про забезпечення позову, також забезпечити відшкодування збитків відповідача, які можуть бути спричинені забезпеченням такого позову», - зауважили в МОЗ України.

Як повідомлялося раніше, вчора Печерський районний суд Києва заборонив Міністерству охорони здоров‘я оголошувати конкурс на заміщення посади ректора Одеського національного медичного університету.

Таким чином, Печерський районний суд м. Києва виявився більш лояльным до колишнього ректора Одеського та задовольнив ту ж саму вимогу. 

На думку юристів МОЗ, Печерським судом не було враховано принцип співмірності з вимогами, які будуть заявлені в майбутньому. 

«Не слід забувати, що ця "Печерська" ухвала поки що не набрала чинності  і, звісно, була оскаржена, оскільки не є обґрунтованою та вкрай сумнівною з правової точки зору», - кажуть в Міністерстві.

Нагадаємо, що раніше Приморський районний суд м. Одеси ухвалою від 20.07.2018 р. відмовив Запрожану В.М. у задоволенні заяви про заборону Міністерству охорони здоров'я України оголошувати конкурс на зміщення посади ректора ОНМедУ. Пану Запорожану також було відмовлено в інших вимогах, що розглядав суд, зокрема, у відміні наказу МОЗ щодо його звільнення та забороні перевірки діяльності ОНМедУ комісією міністерства.

На словах: комісією міністерства, 11.07.2018 року був виданий наказ, згідно якого з 13 по 24 липня відбувається перевірка додержання статуту та умов контракту ректором ОНМУ. 

comments powered by HyperComments