Адвокат Запорожана Кармазіна лякає викладачів ОНМедУ відсутністю зарплати. Бухгалтерія це спростовує

Четвер, 26 липня 2018, 12:27
23 липня адвокат колишнього ректора Одеського Медуніверситету Валерія Запорожана Катерина Кармазіна заявила про припинення казначейських операцій та виплати зарплати в ОНМедУ. Однак, судячи з коментаря головного бухгалтера Медуніверситету Тетяни Францевої, у виші з фінансами все гаразд, а Кармазіна просто вводить викладачів в оману.
Адвокат Запорожана Кармазіна лякає викладачів ОНМедУ відсутністю зарплати. Бухгалтерія це спростовує

Під час профспілкового зібрання частини трудового колективу Одеського Медуніверситету викладачі почули з вуст адвоката Катерини Кармазиной заяву про те, що державне казначейство заблокувало всі фінансові операції ОНМедУ, через що зірвані всі закупівлі вишу, і під загрозою виплата заробітної плати всім співробітникам. Кармазіна представилася як адвокат колишнього ректора Валерія Запорожана, звільненого наказом голови МОЗ Уляни Супрун ще 17 липня, а також як адвокат профспілкової організації - хоча цей контракт був розірваний ще 20 липня.

"З боку Казначейства блокуються всі операції. Ті операції, що були підготовлені в четвер і п'ятницю, вони пройшли. А все те, що стосувалося закупівлі обладнання, проведення ремонтних робіт – там величезні суми, всі гроші, які були замовлені бухгалтерією в установленому Законом порядку і були подані в п'ятницю – всі рахунки були заблоковані. ... І на сьогоднішній день якісь дії, такий тиск на державну казначейську службу, незаконний тиск з боку – свідчить про те, що оголошена своєрідна війна всьому медичному університету. Що МОЗ робить все необхідне для того, щоб зірвати нормальний вступ навчального процесу з 1-го вересня, а зараз зірвати проведення вступної кампанії, оплату праці численних співробітників. А вас, як сказала головний бухгалтер, десь 2 300 – 2600 чоловік. Тобто, 26-27 липня, коли згідно з чинним законодавством, бухгалтерія буде замовляти гроші на оплату праці працівників – люди не отримають свої гроші. І це може призвести до того, що буде порушення бюджетної дисципліни, штрафні санкції, не тільки на посадових осіб університету, але на вишу в цілому. Якщо не будуть прохоти платежі по ремонтним роботам, які університетом були замовлені раніше, то університет може загрузнути у численних судових процесах з боку контрагентів" - заявила Кармазіна.

Послухати адвоката зібралося не так багато людей, причому майже всі вони - так звані "індійські титушки" з фейкового мітингу, привезені в Одесу з Дніпра.

Ситуацію прокоментувала головний бухгалтер Медичного університету Тетяна Францева. За її словами, ніякої загрози затримки або невиплати зарплати, а також блокування рахунків ОНМедУ немає. "Ходять чутки, що заробітна плата в університеті не буде виплачена. Сьогодні я була в Казначействі, підтвердили зразки підписів. Заробітна плата Одеського медуніверситету буде виплачена 30-го числа. Платіжні документи будуть віднесені в Держказначейство 27 липня. Заборгованість по заробітній платі на 25 липня у нас відсутня", - підкреслює Тетяна Францева.

Зауважимо, що для Катерини Кармазіної нинішня справа про звільнення Валерія Запорожана - перший гучний публічний процес, пов'язаний з корупцією або ключовими кадровими призначеннями. Вона з 2005 року працює на кафедрі конституційного права та правосуддя економіко-правового факультету ОНУ ім. Мечникова на посаді спочатку старшого викладача, а з 2015 року - доцента. Серед студентів користується заслуженим авторитетом як фахівець, лектор і зірка Instagram.

Коментуючи події 2009 року по справі, у якій тодішній начальник одеської ДАІ Недельский звинувачувався в перевищенні повноважень та інших злочинах, Кармазіна помітила в приватній розмові, що "єдиний спосіб боротьби з ментами - великі гроші". Далі, у 2011 році Катерина Кармазіна давала консультації для членів сімей українських моряків, затриманих або тих, що перебували на борту заарештованих торгових суден. Таким чином, нинішня справа може або "поставити крапку" в кар'єрі адвоката і викладача, або, навпаки, стати трампліном для серйозної юридичної практики.

У свою чергу, батько Катерини Кармазіної, колишній народний депутат Юрій Кармазін, у 2004 році різко протестував проти того, як проходив процес передачі Одеського Медуніверситету однієї з міських лікарень на вулиці Тінистій, нині - університетської клініки. Зокрема, тоді в лікарні були відключені телефони, не закуповувалися життєво необхідні медикаменти. "Що ж ви робите? Хіба можна хоча б на дві години залишати лікарню або клініку без телефону? Не можна! Як можна без інсуліну на три місяці залишити хворих людей? Вони вже можуть вважатися потерпілими. Ви хочете їх знищити? Та ще й наказ має число "66"! Ви що, спеціально берете ці масонські і диявольські числа? Як православна людина я не дам вам це зробити!" - звернувся тоді народний депутат Юрій Кармазін на адресу Валерія Запорожана.

comments powered by HyperComments