Одеський суд відмовив екс-ректору ОНМедУ Запорожану у забезпеченні позову щодо заборони перевірки комісії МОЗ

Четвер, 19 липня 2018, 18:32
19 липня Приморський суд Одеси відмовив Валерію Запорожану у задовільненні його позову.
Одеський суд відмовив екс-ректору ОНМедУ Запорожану у забезпеченні позову щодо заборони перевірки комісії МОЗ

Приморський суд під головуванням судді Бойчука Андрія Юрійовича виніс рішення у позові відмовити заяву В. Запорожана про забезпечення позову до подання позовної заяви до МОЗ України про визнання незаконним Наказу №73 – Адм. Від 11 липня 2018 року – про проведення комісійної перевірки; скасування наказу №73-АДМ – повернути заявнику, передає кореспондент "Варти" з зали суду. 

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через Приморський районний суд м. Одеси шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк.

Нагадаємо, що позавчора, 17 липня стало відомо про звільнення ректора Валерія Запорожана. Міністр охорони здоров'я Уляна Супрун підписала відповідний наказ. Причина - грубе порушення трудових зобов'язань за контрактом. Ну а "останньою краплею" для прийняття такого рішення стало те, що ректор зірвав перевірку, яку МОЗ направило в університет. Нагадаємо, 16 липня, Одеський національний медичний університет прибула перевірка Міністерства охорони здоров'я. Члени комісії не змогли отримати в адміністрації вишу доступ до матеріалів і документів для реалізації перевірки. 

А  Валерій Запорожан подав позов до Приморського районного суду з метою заборонити проведення перевірки. Перше засідання суду фактично не відбулося і було перенесено на сьогодні, 19 липня.

На цьому засіданні був присутній адвокат ОДМедУ Кармазіна Катерина, дочка колишнього нардепа Юрія Кармазіна, який у свій час сам домагався відставки Валерія Запорожана за звинуваченням у корупції. Сам екс-ректор університету на засідання суду не з`явився з причини госпіталізації після ознайомлення з наказом про звільнення. Присутні на засіданні суду представники громадськості активно проявляли свою громадянську позицію, скандуючи фрази про те, що Запорожан винен у корупції.

Вже після наказу про звільнення в університеті складалася напружена обстановка - станом на ранок 18 липня одночасно намагалися працювати два в. о. ректора: один, призначений наказом МОЗ, другий - нібито наказом Запорожана, при цьому університет "мінували" по телефонному дзвінку.

Адвокат вишу вчора уточнила, що виконуючим обов'язки ректора після відходу Запорожана на лікарняний став Юрій Бажора, який є проректором з науково-педагогічної роботи. Проректор Юрій Бажора в ході переговорів з представником міністерства погодився підписати наказ МОЗ про звільнення екс-ректора.

Документи, які є у розпорядженні "Варти" дозволяють стверджувати, що Юрій Бажора сам призначив себе в.о. ректора. За нашою інформацією, в даний час готується подання до Прокуратури про перевищення ним службових  повноважень.

comments powered by HyperComments