Французька компанія Suez запропонувала проект по переробці сміття в Україні

П'ятниця, 16 лютого 2018, 13:09
Стало відомо, що компанія Suez, яка розташована у Франції, почала цікавитись проектними розробками з виробництва енергії із твердих побутових відходів в Україні.
Французька компанія Suez запропонувала проект по переробці сміття в Україні

Таку інформацію повідомили у прес-службі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Працівники агентства та компанії дійшли згоди щодо розробки проектів та фінансової моделі для встановлення потужностей з генерації енергії зі сміттєвих відходів.

Головний очільник Держенергоефективності Сергій Савчук ділиться, що на теренах нашої держави наявний вагомий потенціал для встановлення такого роду потужностей.

За його словами, кожного року на полігони вивозять 10 млн тонн сміття. З нього можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла та 1,2 млрд кВт/год електроенергії у рік.

Нагадаємо, у 2016 році розгорівся скандал через величезну кількість сміття у місті. У Львові актуалізувалась проблема відходів. Містяни нарікали на невивезені контейнери й антисанітарію. І, якщо центру міста вдавалося хоч якось зберігати чистим, то околиці залишалися засміченими. 

Пізніше Європейський Банк Реконструкції та Розвитку збільшив кредит для Львова ще на 5 мільйонів євро. Потім французька фірма запропонувала свій вихід -  презентувала проект сміттєпереробного заводу у Львові. Восени 2017 року мер міста Олег Синютка розподілив другий транш грошей зі сміттєвого меморандуму. 20 млн грн, передбачених на реалізацію Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у Львові, розподілили між районами. А також трохи пізніше у Львові вирішили, де будуватимуть заводи під сміття.

 

comments powered by HyperComments