11:45
Не дивлячись на найбільшу кількість виявлених вчора інфікованих, Львівщина на третьому місці в Україні за темпами інфікування коронавірусом в розрахунку на 100 тисяч населення. Швидше всього вірус поширюється на Волині, на другому місці - Рівненщина.
17:05
КП «Полтаваелектроавтотранс» закупило в АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» 40 нових тролейбусів за кошти кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку.
10:08
Із списку країн «червоної зони» виключили Італію, зате включили Ізраїль, Чорногорію, Боснію і Герцоговину.
12:06
Проект реконструкції ділянки вулиці Пекарської від вулиці Тершаківців до вулиці Мечникова та вулиці Шімзерів розробляло ЛКП «Інститут просторового розвитку». Якщо вірити картам «Google», довжина ділянок, які підлягають реконструкції, складає лише біля 1100 метрів.
14:32
Олександр Коморний – Голова Львівського окружного адміністративного суду. Віталій Комарний - його брат-прокур.
2064
15:51
На дружину судді Львівського окружного адміністративного суду Олександра Коморного Людмилу Коморну оформлено п'ять земельних ділянок.
2053
14:29
У путівниках Російській імперії до 1855 року це місто називалося Ваза або Нова Ваза ("стара" Ваза була повністю знищена пожежею на початку XIX століття). Потім було перейменовано в Ніколайстад (швед.) або Ніколайн-Каупункі (фын.). У 1917 році місту повернено історичну назву "Ваза".
12:35
Муніципалітет Мюнхена дозволив публічний перегляд матчів Євро-2024 під відкритим небом, враховуючі шумові обмеження. Це рішення надало фанатам футболу можливість насолоджуватися атмосферою турніру до пізньої ночі.
08:57
Сьогодні українська спільнота в Німеччині продовжує свої активності в дні матчів української збірної, змінивши Мюнхен на  Дюссельдорф. Саме тут 21 червня відбудеться матч проти збірної Словаччини. І саме сіюди переїзжає інсталяція з харківського стадіону «Сонячний».
00:02
Цей матч був доленосним для збірної України, тому що команді треба було тільки перемогти, щоб зайняти першу сходинку в групі Е, а нічия чи програш ставили крапку на участі команди у Євро-2024. Як кажуть «пан або пропав».
19:10
Московсько-українська війна, що наразі триває більше 10 років, є лише продовженням багатовікової ординської політики. Назви суб'єкта, що її продовжував вести, змінювалися: спочатку московська і російської імперії, згодом — радянська і знову російська. Цікава непересічна точка зору з цього приводу російського історика та інтелектуала (його резюме нижче, під статею) Олександра Каса (Касаткіна). Зокрема — на те, хто ж був найпершим Романовим, справжнім засновником династії Ваза, так само, як і справжніми батьками Петра I.