У Львові в мікрорайоні Рясне-1 з’явиться амбулаторно-поліклінічне відділення

П'ятниця, 10 липня 2020, 14:48
Зараз у приміщеннях майбутньої поліклініки тривають внутрішні оздоблювальні роботи
У Львові в мікрорайоні Рясне-1 з’явиться амбулаторно-поліклінічне відділення

У львівському мікрорайоні Рясне-1 створюється амбулаторно-поліклінічне відділення, де фахівців вузького профілю матимуть належні умови для приймання пацієнтів. Зараз у цьому мікрорайоні уже працюють дві сучасні амбулаторії сімейної медицини, де мешканці можуть отримати первинну допомогу поруч із домом. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Роботи із влаштування амбулаторно-поліклінічного відділення в Рясному-1 розпочали в минулому році. Зараз тут тривають внутрішні роботи, а потім розпочнуть фасадні. За останній місяць тут встановили

Так, роботи з облаштування амбулаторно-поліклінічного відділення розпочали торік. Зараз тривають внутрішні роботи, а відтак розпочнуть фасадні роботи. внутрішні двері 1 та 2 поверхів, поклали плитку на сходових маршах, змонтували вентиляцію і каркас підвісної стелі, зварили каркас ліфтової шахти та змонтували направляючі під ліфт, виконали баритову стяжку у приміщенні над рентген-кабінетом, поштукатурили стіни й перегородки, а також замовили сендвіч-панелі для зашиття ліфтової шахти.

Планується, що це буде поліклініка, яка надаватиме всі види вторинної медичної допомоги, тобто консультації вузьких спеціалістів. Тут буде лабораторія, рентген-кабінет та кабінет фізичної реабілітації. Загальна площа поліклінічного відділення – 630 кв. метрів. Для людей з інвалідністю буде діяти ліфт, яким зможе скористуватися інвалід на візку. Про це розповів головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні Вадим Олійник. За його словами, мешканцям Рясне-1 після відкриття нового амбулаторно-поліклінічного відділення не потрібно буде їздили у базову поліклініку на вулиці Озаркевича. Планується, що у Рясному-1 працюватимуть не тільки дорослі, але й дитячі лікарі-спеціалісти.

Загальна вартість ремонтних робіт по облаштуванню амбулаторно-поліклінічного відділення на вул. Шевченка, 350 – 17,8 мільйонів гривень. Уже виконано робіт на 7,5 мільйонів гривень.

За даними Львівської міської ради, у мікрорайоні Рясне-1 проживає біля 36 тисяч людей, із них – 6 тисяч це діти. Зараз у Рясному-1 працює дві лабораторії сімейної медицини – на вул. Шевченка, 385б та на вул. Шевченка, 366.

comments powered by HyperComments