надійне джерело  |  3847 днiв тому 1336
надійне джерело  |  3847 днiв тому 1391
16:59
Свого часу, розлючений безуспішною боротьбою зі всемогутньою московською корупцією, цар Петро І в безсилій люті наказав страчувати кожного, хто вкраде більше, ніж коштує мотузка, на якій його можна повісити. Тоді генерал-прокурор Павло Ягужинський наважився заперечити: «Всемилостивий Государю, невже ти хочеш залишитися імператором один, без служителів і підданих? Всі ми крадемо, з тією лише відмінністю, що один більше і помітніше, ніж інший».
14:41
Як пильніше придивитися до бюджетів обласних рад в Україні, виявляється, що самостійно розпоряджаються вони переважно не такими вже й великими власними ресурсами. Якщо взяти, для прикладу, Львівщину, то йдеться про кількадесят мільйонів гривень, які зароблені територіальними громадами області. І розподіляються вони в так званому бюджеті розвитку.
14:01
Вже якось так повелося у культурно-мистецькому середовищі, що говорити (і відображати) серйозні речі треба належним чином. Інакше тебе не зрозуміють. Хоча, як показує практика, фактор тотального нерозуміння сьогодні присутній у будь-якій сфері, особливо, якщо мова йде про високе мистецтво. Тому єдиний виграшний варіант – бути ближчим до народу. І саме цей принцип застосували організатори виставки «Facing the Climate».
13:43
1 серпня в Україні стартувала благодійна акція «Читати на рівних». Мета проекту – зібрати кошти для випуску 4200 примірників казки «Лисичка і журавель» шрифтом Брайля, які будуть доставлені в 239 освітніх установ по всій Україні.
23:41
Цьогоріч ICW’2024 в Україні пройде з 13 по 17 травня, його тема – «Коучинг для (всіх сфер) життя». В ICF Ukraine підготували потужну програму.
971