У Львівській мерії так і не можуть сказати, звідки буде курсувати тролейбус по Хуторівці

Вівторок, 20 жовтня 2020, 12:51
Сьогодні про тролейбусну лінію по Хуторівці на радіо «Львівська хвиля» говорив міський голова Львова Андрій Садовий
У Львівській мерії так і не можуть сказати, звідки буде курсувати тролейбус по Хуторівці

Наближається день місцевих виборів, а у Львівській мерії так і не можуть визначитися із тим, де буде інша кінцева тролейбусного маршруту, який курсуватиме вулицею Хуторівкою до ринку «Шувар». Сьогодні про цей тролейбусний маршрут на радіо «Львівська хвиля» говорив Андрій Садовий, але так і не зміг нормально пояснити, звідки саме поїде тролейбус до ринку «Шувар».

«Плануємо до кінця цього місяця, а можливо й до кінця цього тижня, що по вул. Хуторівка поїде тролейбус на Сихів. Плануємо також, щоб з весни тролейбус курсував з пр. Червоної Калини по вул. Хуторівка – вул. Наукова, і до вул. Кульпарківська через вул. Ряшівську і до Аеропорту», – цитує заяву міського голови Львова Андрія Садового прес-служба Львівської міськради.

Із слів Садового виглядає так, що він проти ідеї скерувати до ринку «Шувар» тролейбусний маршрут № 23, який нині сполучає Автовокзал і вулицю Ряшівську – про запуск по вулиці Хуторівці саме цього тролейбусного маршруту говорили деякі посадовці Львівської міськради.

«Я також підтримую думку, що тролейбусний маршрут № 23 має курсувати так як курсував.

Натомість ми докуповуємо нові тролейбуси, нові електробуси і буде нова тролейбусна лінія. Зараз ми маємо підписану угоду з «Електроном» на придбання трамваїв, електробусів (підписано лише меморандум, а не угоду, жодних тендерних процедур не проведено – ред..), плануємо закупити тролейбуси з автономним ходом. Тому весь цей транспорт будемо виводити на вулиці, щоб зняти проблему з добиранням людей. Має бути комфорт для мешканців – це наша політика. І розвиток електротранспорту також серед наших пріоритетів», – заявив Андрій Садовий.

Із сказаного Андрієм Садовим випливає, що керівництво Львівської міськради досі не вирішило, де буде інша кінцева тролейбусного маршруту, контактну мережу якого уже проклали по вулиці Хуторівці до ринку «Шувар». Найбільш логічно було б скерувати до ринку «Шувар» зовсім новий тролейбусний маршрут, а не один із існуючих. Але, вочевидь, у ЛКП «Львівелектротрансу» для відкриття нового тролейбусного маршруту бракує водіїв для повноцінного обслуговування маршруту. Отож, запуск тролейбусу по вулиці Хуторівці максимально відтягують, адже якщо тролейбусний маршрут буде запущено, але на ньому буде курсувати мало транспорту, то це викличе чергову критику в сторону чинного мера Львова, у якого є сильний суперник в особі Олега Синютки. Так уже сталося із підтопленням недавно відремонтованої частини вулиці Богдана Хмельницького, ремонт якої проектувало ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке очолює радник Садового Олег Шмід.

comments powered by HyperComments