Радник львівського мера Андрія Садового називає журналісток «козами»

Вівторок, 6 жовтня 2020, 13:42
Про висловлювання скандального Олега Шміда в стилі екс-президента Віктора Януковича написала на своїй сторінці у «Фейсбуку» журналістка телеканалу «НТА» Катерина Широкопояс
Радник львівського мера Андрія Садового називає журналісток «козами»

У 2004 році, під час президентських виборів один кандидат від влади – чинний тоді Прем'єр-міністр України Віктор Федорович Янукович одного разу згадав «всех этих козлов, которые мешают нам жить». Практично в такому ж стилі під час місцевих виборчих перегонів-2020 висловився щодо журналісток телеканалу «НТА» кандидат у депутат Львівської міськради від «Самопомочі», чинний депутат ЛМР від фракції «Самопомочі», позаштатний радник міського голови Львова Андрія Садового та керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Едвардович Шмід. Про це розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» журналістка телеканалу «НТА» Катерина Широкопояс, якій власне і і був адресований месидж пана Шміда.

«Дві кози... Виблєюють... Це слова не зека, який мотає третій термін. Це слова депутата ЛМР від Самопомочі, очільника ЛКП «Інститут просторового розвитку» та позаштатного радника міського голови Львова на наш сюжет про велодоріжку на аварійному мості. А, і знову кандидата у депутати від «Самопомочі».

Якби вам не хотілось аби ми мовчали, якщо до нас звертаються люди з проханням висвітлити проблему і пояснити їм ваші рішення, бо ви їх приховуєте, ми це робитимемо. Якби ви нас не обзивали. Соромно, соромно за таких депутатів! Вибори показують справжнє обличчя!», – написала Катерина і прикріпила до свого посту в «Фейсбуку» скрін-шот із висловами пана Шміда.



Зазначимо, що сам Олег Едвардович Шмід у 1990-ті роки починав, як журналіст. Щоправда, уже досить давно він вправляється лише в епістолярному жанрі у соціальних мережах. «Справжня Варта» уже повідомляла, що за 5 років депутатства у Львівській міській раді пан Олег Шмід спромігся подати лише два депутатські звернення та запити, а також лише одного разу формально прозвітував про свою депутатську діяльність. Також наша редакція встановила, що ЛКП «Інститут просторового розвитку» – не єдина в Україні юридична особа із такою назвою. Дві юридичні особи – громадська організація і товариство із обмеженою відповідальністю із назвою «Інститут просторового розвитку» існують із 2015 року в місті Києві, в той час як ЛКП отримала таку назву тільки у липні 2016 року.

На фото - Олег Едвардович Шмід у 2002 році під час акції протесту у вбиральні Львівськї міської ради. Джерело світлини - сайт газети "Поступ".

comments powered by HyperComments