У Львові радник Андрія Садового «позичив» назву для ЛКП, яке очолює

Середа, 30 вересня 2020, 08:27
Виявляється, назва «Інститут просторового розвитку» не є автентичною – іще до появи такого ЛКП у Львові дві юридичні особи із такою назвою були зареєстровані у Києві
У Львові радник Андрія Садового «позичив» назву для ЛКП, яке очолює

Із 2016 року у Львові працює комунальне підприємство ЛКП «Інститут просторового розвитку», яке позиціонує себе як сучасна проектна організація, яка здатна втілити в життя оригінальні проекти. Очолює компанію депутат Львівської міської ради від «Самопомочі», радник міського голови Львова Андрія Садового, екс-журналіст Олег Едвардович Шмід, який починав свій трудовий шлях як інженер-електрик.

Проте, як з’ясувала «Справжня Варта» переглядаючи Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, назва ЛКП, яке очолює Олег Едвардович Шмід, не є автентичною. Як виявилося, в Україні зареєстровано три юридичні особи, які носять назву «Інститут просторового розвитку». Дві із цих юридичних осіб – товариство із обмеженою відповідальністю та громадська організація зареєстровані в Києві, а третя – ЛКП – у Львові.



Громадська організація «Інститут просторового розвитку» має код ЄДРПОУ 39912528, вона зареєстрована в Києві на вулиці Княжий Затон, 16В. Дата реєстрації – 24 липня 2015 року, керівник – Максименко Надія Миколаївна. Засновниками ГО виступають Дехтяренко Юрій Федорович, Палеха Юрій Миколайович, Петраковська Ольга Сергіївна, Манцевич Юрій Миколайович, які усі проживають у місті Києві. ГО провадить діяльність у сфері архітектури, інжинірингу, геології та геодезії, а також діяльність професійних громадських організацій.


Товариство із обмеженою відповідальністю «Інститут просторового розвитку» має код ЄДРПОУ 40134660. Воно зареєстровано за тією ж адресою в Києві – на вулиці Княжий Затон, 16В. Дата реєстрації – 23 листопада 2015 року. Керівником підприємства є Манцевич Юрій Миколайович. Як і ГО, ТзОВ «Інститут просторового розвитку» провадить діяльність у сфері архітектури, нжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах та інші види діяльності. Засновниками підприємства є Аністратенко Юрій Сергійович, Манцевич Юрій Миколайович та Гозман Борис Ісакович. Всі вони є киянами.

Що ж до Львівського комунального підприємства «Інститут просторового розвитку» (код ЄДРПОУ 30051908), то таку назву воно отримало у липні 2016 року. Воно з’явилося внаслідок реформування іншого комунального підприємства Львівської міської ради ("Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі") і є правонаступником ЛКП «Центр земельного кадастру і землеустрою», яке мало код ЄДРПОУ:32969824, яке діяло із 1998 року.

Офіційна зміна назви підприємства відбулася 27 липня 2016 року, тоді ж його очолив Олег Едвардович Шмід, який до того працював начальником відділу в ЛКП "Львівавтодор". Відповідно пан Шмід, заглянувши у ЄДР, мав би побачити існування двох юридичних осіб-тезок...

Отож, керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід не зміг навіть придумати аутентичну назву для комунального підприємства, яке очолив і банально «позичив» назву київських ГО та ТзОВ… Ось таке креативне мислення у радника міського голови Львова Андрія Садового.

На фото Олег Едвардович Шмід у 2002 році під час акції протесту проти припинення гарячого водопостачання. Джерело - сайт газети "Поступ"..

comments powered by HyperComments