На вулиці Личаківській у Львові на проїзній частині з’явилися червонобілі стовпчики

Понеділок, 13 липня 2020, 08:12
Світлину чергового «покращення» організації дорожнього руху у Львові розмістили на фейсбук-сторінці «Личаків. Мій район он-лайн»
На вулиці Личаківській у Львові на проїзній частині з’явилися червонобілі стовпчики

На вулиці Личаківській у місті Львові в районі перехрестя із вулицею Пасічною на проїзній частині з’явилися червоно-білі пластикові стовпчики, які за формою трохи нагадують пеніси. Світлину чергового «покращення» організації дорожнього руху на перехресті вулиць Личаківська – Пасічна розмістили на фейсбук-сторінці «Личаків. Мій район он-лайн».

«Ооопачік. Дивіться, які іграшки нам поставили.

Один із стовпців (той що лежить) на наших очах вирвав автобус 47а, бо його габарити не пролязять на повороті», – таким коментарем супроводжується світлина на сторінці.

У коментарях під світлиною членкиня Міської комісії з безпеки дорожнього руху Анастасія Карп’як пояснила призначення стовпчиків, які встановили на перехресті:

«Роз'яснюю що воно таке і з чим його їдять: це делініатори і поставили їх для того, щоб ті, хто їде на Винники не об'їздили правою смугою корок і не вставали перед самим перехрестям, щоб проскочити. Цією "лазєйкою" часто користувались водії автобусів, щоб об'їхати корок, тепер користуватись не будуть», – написала Анастасія. Далі у коментарях Карп’як зазначила, що за рішення про встановлення стовпців-делініаторів вона не голосувала, оскільки, на її думку, рішення є шкідливим, оскільки погіршує умови руху спец автомобілів швидкої допомоги і автобусів, які прямують в напрямку Винник.

Зазначимо, що на минулому тижні в цьому ж районі запроваджено зміни в організації дорожнього руху на вулицях Христфора Колумба та Тракт Глинянський. За задумом авторів, всі ці новації мали б покращити організацію руху на перехресті вулиць Личаківської та Пасічної, де спостерігаються перманентні затори. Однак, ефективність новацій в організації дорожнього руху вельми сумнівна.

Логічним було б будівництво на розі вулиць Личаківської та Пасічної однорівневої кільцевої розв’язки – поруч є невикористовувана територія колишнього військового авторемонтного заводу, яку можна було б використати під розв’язку. Проте цю землю скоріш за все продадуть під яке-небудь будівництво.
 

comments powered by HyperComments