«До оборони готові!» Завтра владою будуть задіяні яничари, як в кращі часи диктатури Януковича - лідер Нацкорпусу Львівщини

Середа, 27 березня 2019, 20:43
Святослав Сірий про долю Свинарчуків та чому не можна перемовини з родинами загиблих воїнів в АП вважати перемогою, цапів-відбувайлів з РНБО та нейтралізацію тітушок завтра під час мітингу Порошенка.
«До оборони готові!» Завтра владою будуть задіяні яничари, як в кращі часи диктатури Януковича - лідер Нацкорпусу Львівщини

- Минулої суботи в Києві відбувся вже третій - з початку скандалу навколо Укроборонпрому - марш НК з Майдану до АП. Чим остання акція націоналістів щодо Свинарчуків відрізнялася від попередніх?

- Змістом та кількістю учасників. Якщо ми починали наші акції менше місяця тому з декількох сотень активістів під будинком Свинарчука, то останній раз нас вийшло на акцію більше десяти тисяч. І це вже не виключно активісти НК чи НД - це й ветерани, громадські організації, а також прості кияни, яких насправді цікавить: де обіцяні Порошенком «відрубані руки» корупціонерів, і коли саме свинарчуки сядуть за грати?

Під час цієї акції головними спікерами були батьки загиблих га Сході хлопців та самі фронтовики. Ті, хто залишився без кінцівок та втратив своє здоров’я на фронті, коли ці холуї грабували оборонку. 

- Мабуть, не кожен з батьків загиблих чи інвалідів-добровольців наважиться згадати все, що вони пережили... Але якщо вони все ж таки прийшли говорити про найболючіше, що трапилося у них в житті, влада не потурбувалася, щоб у них було все гаразд? 

- Так, Їх це хвилює, їм це болить, тому багато хто з них нас підтримує. Хлопці, які на фронті в прямому сенсі загубили здоров’я в той час, коли найближче оточення діючого президента розкрадало оборонку, не розуміє, як дійшло до такого? Вони реально віддали війні себе, своїх побратимів, друзів, рідних, а їх Гловнокомандуючий з друзями творив такі безчинства, тай ще й не хоче за них відповідати!

Вони досить емоційно донесли до людей те, що довелись пережити. Та чому їх гостро цікавить справедливість, за яку ми, націоналісти, кожного разу стоїмо на Майдані. Чому коли на фронті  гинули близькі їм люди, а вони віддавали останнє для того, щоб закупити «броніки», каски та знаряддя до озброєння, хтось розкрадав сотні мільйонів на армії? Чому цей «хтось» сьогодні не покараний керівництвом держави, на совісті якого - залишені території Криму та Донбасу, поразки під Ілловайськом та Дебальцево?

На жаль, ці питання поки що залишаються риторичними.

- Вас зустрів разом з Поліцією діалогу біля АП заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос - людина, яка теж воювала, тому проблеми в горе ціх людей їй, начебто, мали б бути зрозумілими...

Кривонос одночасно був схожим на «цапа-відбувайла» і ягня, якого відправили на заклання. Тому що сам Порошенко чи його найближче оточення з АП намагаються максимально ігнорувати всю цю історію - роблять вигляд, що її просто не існує. 

- Втім, щодо результатів останньої акції, начебто, є прогрес? Її учасників врешті решт прийняли в АП, тобто влада пішла на якийсь діалог, чи не так?

- Перемогою це навряд чи можно вважати. Вони просто не мали вибору. Ці люди пережили все, що тільки можна, втратили найдорожче. 

Якщо би Головнокомандуючий країни, що знаходиться у стані війни, і одночасно - кандидат у Президенти, першим словом кампанії якого є «Армія», не прийняв би ветеранів, інвалідів цієї війни та сім‘ї загиблих, це було б вкрай цинічно. Саме ці люди й очолили колону та зайшли до АП зі своїм переліком вимог до влади.

Але найвишчим цинізмом було, запросивши їх до високого кабінету та прийнявши вимоги, далі розповісти байку, що, буцімто, «тут ніхто ні на що не впливає». Із серії: «Це - не у владі Президента, він тут ні до чого... Бо є ще купа органів, які за це відповідають, уряду, ГПУ, і решта. Мовляв, так, ми тримаємо на контролі, але напевно нічого пообіцяти не можемо»

Тобто реального результату, скоріш за все, не буде. Люди в черговий раз почули там стандартні відмовки політиканів - жодної конкретики.

- Про це йшлося у виступі лідера НК Андрія Білецького, який очолив делагацію до Головнокомандуючого... Пролунав висновок, що влада Порошенка нікого не збирається саджати - ані Свинарчуків, ані іншіх «любих друзів»...

 - Так, це не лише Свинарчук зі своїм сином - мародери та злодії, а вся система складається з самих лише мародерів. І їхній план до болю простий – ще 5 років обкрадати країну, ще 5 років мародерствувати на армії. За цей місяць в них був шанс залишитися українською владою – але вони це право втратили. 

Стає зрозумілим: українському народу варто остаточно поховати довіру до діючої влади та Гаранта. Що ми й зробили в прямому розумінні цього слова, засипавши Банкову вінками та похоронними квітами.

В ЗМІ йшлося багато про те, що НК разом з НД польовими акціями у Києві створили передумови для визнання результатів майбутніх виборів недійсними і нового Майдану... Найближчої суботи Ви знову збираєте людей у Києві?

 - Десь отакий сценарій, напевно, розглядає сучасна влада, бо в страху - великі очі. Вони, мабуть, думають, що наша ціль - розпочати Майдан і зірвати вибори. Але ми шануємо закон, який забороняє будь-кому в «День Тиші» проводити ані агітаційні, ані контрагітаційні заходи проти будь-яких кандидатів. 

Тому на самому Майдані ми нічого  наступної суботи не плануємо. Проте ніхто не забороняє нам по всіх містах провести у форматі мовчазного протесту ретельну підготовку до неділі, коли Національні дружини разом з громадською організацією «Національний моніторинг» працюватимуть спостерігачами, щоб в межах діючого законодавства захистити вибір українців. 

 - Але перед тим кандидат в Президенти Петро Порошенко ще має завітати до Львова, яким він закінчує своє передвиборче турне...

 - Так, на жаль цей фарс має закінчитися саме тут. Декілька сотень активістів НК традиційно зустрінуть Гаранта акцією «Свинарчуків Порошенко за грати» та намагатимуться нагадати йому про «відрубані руки» - його обіцянку щодо корупціонерів. Ціль - привернути до цієї проблеми увагу не тільки Президента, але й простих людей, бо не всі її усвідомлюють, не всі розібралися в тому, що сталося в Укроборонпромі. 

Хочемо розвіяти міфи та плітки про те, що хтось там проросійський чи проплачений. Донести всм, що в нас одна мета – справедливість. Нагадати Президенту про відповідальність за свої слова. Цього разу, однак, ми будемо реально готові до зустрічі з тітушками, які з нещодавно супроводжують передвиборчі гастролі Президента. Ми розуміємо, що Львів не буде виключенням, та оці яничари будуть стовідсотково задіяні для нейтралізації нашого протесту, як в кращі часи диктатури Януковича. 

Проте наше основне завдання - вийти з цієї ситуації, дотримуючись законодавства України, підтримуючи громадський порядок і спокій містян. Тому спроби будь-яких провокацій чи сутичок з боку тітушок Президента, відповідно, будуть  нейтралізовані нами виключно у правовий спосіб. У нас чисто мирна акція, втім, ми також готові і до оборони, якщо в нашу сторону з боку невідомих порохоботів буде здійснюватися будь-яка агресія.   

 

 

 

 

comments powered by HyperComments