Похресники Порошенка просаджували крадені в армії гроші в київському клубі «Сєрєбро» на кокс і повій – лідер Нацкорпусу Львівщини

Четвер, 14 березня 2019, 15:37
Святослав Сірий – про те, що саме сталося у Черкасах, репресії з боку влади, майбутню акцію Народного Гніву у суботу в Києві, таємне повідомлення замполіту Генштабу та настрій у військах і перспективи втрати карт-бланшу спостерігачів, наданий Нацдружинам Центрвиборчкомом.
Похресники Порошенка просаджували крадені в армії гроші в київському клубі «Сєрєбро» на кокс і повій – лідер Нацкорпусу Львівщини

- Сьогодні кажуть, що президентська кампанія ділиться на фазу "до" спроби прориву націоналістів на мітинг Порошенка та фазу "після" неї. Тобто до Черкас кампанія будувалась навколо гасел, пафосних партійних форумів і будування мереж підкупу виборців. Зараз еліти всерйоз почали обговорювати силове загострення. З чого все почалося?

- 9 березня на Майдані Незалежності зібралися представники Національного Корпусу, Національних Дружин, полку «Азов» — для того, щоб досягти виконання своїх вимог: «Свинарчуків Порошенка – до суду». Лише зі Львова були 250 чоловік. Нас не почули, тож ми пішли до АП. А на вулиці Банковій стоїть стіна з поліцейських. На питання, якого милого вони перекрили вулицю в центрі Києва і не пропускають нікого, навіть народного депутата, відповіді не було. На питання, хто старший за званням, і чи може він пояснити що відбувається, вийшов якийсь лейтенант з «Поліції діалогу». Потім поліція застосувала газ, і реакція була відповідною. Загалом, наші ж хлопці цю сутичку й розборонили, бо ми йшли на Банкову не з метою бійки.

- Чи можна прогнозувати майбутні події на акції «Народного гніву», щодо якої у Нацдружин, напевно, вже є певний план?

- Так, в цю суботу ми збираємо мітинг без партійних прапорів. План поки тримаємо в секреті, але всі розуміють, що люди ми креативні. І якщо наші вимоги й надалі не будуть почуті, то ця акція щоразу ростиме, допоки не переросте у той чи інший прояв народної сили. Але у влади поки ще є шанс, проте час спливає.

- Як розвивалися події у Черкасах?

- Після того, як стало ясно, що нас ніхто не чує і слухати не хоче, ми отримали інформацію, що Президент їде в Черкаси. Відповідно ми вирішили їхати за ним, щоб нарешті задати йому пряме питання. Всі, хто міг, поїхали. Чому запізнилися? Справа в тому, що по дорозі нас зупиняли 12 (!) разів. Перевіряли хто, куди і навіщо їде. Всю дорогу нас обганяли автобуси Нацгвардії, ТОРу, поліції – таких було штук 40. Скільки це грошей з бюджету? Як тільки Порошенкові доповіли, що ми під’їжджаємо, він втік.

Щойно ми приїхали, поліція застосувала силу – газ, світлошумові. В 19:00 ми всі, числом в 1000 чоловік, провели віче під Черкаською ОДА. А через годину почалися репресії – з розбитими автомобілями, мішками на головах, побиттями і таке інше. З 7 затриманих 5-х відпустили, проте двох, Антона Требухова та Дмитра Кухарчука відправили під суд. Обом інкримінують три статті – хуліганство, протидія поліції та організацію масових заворушень – класичну статтю політичних репресій, за якою у всі часи затримували активних громадян. І хоча суд, на диво, визнав затримання наших побратимів незаконним, Антон Требухов в результаті отримав нічний домашній арешт на 60 діб, а Дмитр Кухарчук – цілодобовий домашній арешт на такий саме термін.

- Тобто теза Білецького про репресії на прес-конференції цього тижня була не безпідставною?
- Так, авжеж йдеться не тільки про фізичний тиск, але й психологічний – через штаби Порошенка, через ботів і навіть через армію. Наші друзі зробили скрін повідомлення з внутрішнього чату, де головний замполіт Генштабу наказує усім військовослужбовцям писати брудні дописи про нас.

У військах, ясна річ, реагують на це негативно. Вони самі нам скидають ці матеріали. Має ще місце примусовий збір студентів військових академій на виступи Порошенка. Вони знають що таке «Азов» та «Національний Корпус», тому вдається залучити лише всяких продажних «атовців» та «волонтерів».

- Не може так статися, що через цю ситуацію Нацдружини втратять свій карт-бланш спостерігачів, наданий їм Центрвиборчкомом?

- Напевно ні, бо це є протизаконним. Тому що представники Національних Дружин подавалися в ЦВК за чинним законодавством від ГО, не порушуючи процесу акредитації. Якщо спробують тут тиснути, ми відповімо досить жорстко.

- Не прикро ходити з ярликом президента «Агенти Кремля»?

- Не хочу взагалі це навіть коментувати. Хай влада нарешті зрозуміє одне: нас не цікавить травля будь-яких кандидатів. Нас цікавить справедливість! Тому що, коли помирали наші друзі, ці похресники Порошенка, просаджували крадені в армії гроші в київському клубі «Сєрєбро» на кокс і повій. Нас цікавить, щоб ці покидьки нарешті сіли за грати.

comments powered by HyperComments