Результати виборів до рад ОТГ: Громадянська позиція – лідер в Кам’янка-Бузькій, в Мурованській – нічия

Вікторія Христич  |  Понеділок, 25 грудня 2017, 15:14
На виборах у Мурованській ОТГ 24 грудня відразу три політичних партії набрали рівну кількість депутатських мандатів.
Результати виборів до рад ОТГ: Громадянська позиція – лідер в Кам’янка-Бузькій, в Мурованській – нічия

На виборах, що відбулися у неділю, БПП «Солідарність», «Батьківщина» та УкрОП провели до складу сільської ради Мурованської ОТГ по 4 кандидата. Цікаво, що «Самопоміч» та «Свобода» не змогли провести у раду жодного. Про це «Варті» повідомило джерело з виборчого штабу БПП «Солідарність» у Пустомитівському районі.

«Незважаючи на так звану "нічию", ми вважаємо кампанію «Батьківщини» провалом, бо вони виставили 14 кандидатів, а ми тільки 6», – повідомили у штабі.

Таким чином, львівським осередкам політичних партій вдалося разом посісти 12 місць у сільраді, ще 14 мандатів отримають самовисуванці. До речі, Мурованська ОТГ у Пустомитівському районі стала вже четвертою – після Давидівської, Підберізцівської, Солонківської та Щирецької.

Як вже повідомляла «Варта» Мурованську ОТГ очолить сільський голова Сороки-Львівської сільської ради Зіновій Петрух, який вважається креатурою народного депутата Богдана Дубневича (на фото – ліворуч) та був висунутий кандидатом, відповідно, від БПП «Солідарність». Він отримав безпрецедентну підтримку виборців – свої голоси Петруху віддали 98% з тих, хто прийшов 24 грудня на виборчі дільниці.

Щодо складу Кам’янка-Бузької ради, ситуація також вже зрозуміла. Найбільшу кількість голосів виборців (16,19%) і, відповідно, 6 депутатських мандатів отримала політична партія «Громадянська позиція». На другому місці – «Самопоміч» з 14% та 5 депутатами, на третьому – БПП «Солідарність» з 12% та 4 депутатами, на четвертому – «Батьківщина» з 10% та 4 депутатами. П'ятивідсотковий бар’єр також подолали ще 4 партії – «Республіканська Платформа» (6,3%) - 2 мандата, УкрОП (5,92%) - також 2, «Народний Рух» (5,32%) - 2 та Радикальна Партія (5.05%) з 1 мандатом. Трохи не дотягнули до нього «Народний Контроль» (4,77%), «Наш Край» (4,51%), «Сила Людей» (4,16%). Менше 3% голосів зібрали Аграрна Партія, Свобода, Рух Нових Сил, Галицька Партія та Народний Фронт.

Керівником Кам’янка-Бузької ОТГ, що є другою після Жовтанецької ОТГ у Кам’янка-Бузькому районі, за попередніми підрахунками, буде діючий міський голова Олег Омелян. Останній, як вже повідомляла «Варта», балотувався за підтримки БПП «Солідарність».

Таким чином, в обох новостворених громадах посаду голови зайняли кандидати, яких підтримувала партія влади. Нагадаємо, напередодні виборів у «Громадянській позиції» були обурені з приводу адмінресурсу, кинутого на досягнення партією влади максимального результату. Йдеться про пропозицію, яку БПП "Солідарність" зробила обраному у міськраду за підтримки ГП чинному міському голові Кам'янки-Бузької Олегу Омеляну, - балотуватись на голову ОТГ від БПП.

Нагадаємо, два місяці тому, 29 жовтня, на Львівщині вперше обрали депутатів та голів восьми об'єднаних територіальних громад.

 

comments powered by HyperComments