На перших виборах в Кам'янка-Бузькій ОТГ у «фронтовиків» достатньо людей по всіх округах - Джерело

Володимир Діденко  |  Понеділок, 13 листопада 2017, 08:42
НФ активно включається в процес власного партійного будівництва, перший результат якого ми побачимо на виборах в ОТГ 24 грудня.
На перших виборах в Кам'янка-Бузькій ОТГ у «фронтовиків» достатньо людей по всіх округах - Джерело

З'їзд партії «Народний Фронт» у суботу чітко показав: питання про спільний з БПП політичний проект з порядку денного сьогодні знято. Більш того: «фронтовики» стануть найбільш цікавим драйвером найближчих грудневих виборів в ОТГ.


Ще напередодні з'їзду лідер «Народного Фронту» Арсеній Яценюк на засіданні парламентської фракції розкритикував однопартійців за неучасть у виборах в ОТГ. «Мовляв, що це за партія, яка на вибори не ходить», – цитує РБК одного з нардепів.


По інформації джерел «Справжньої Варти», на найближчих виборах в Кам'янка-Бузькій об'єднаній громаді на Львівщині НФ виставить кандидатів по всіх округах. Наразі на голову ОТГ у «Народного Фронту» поки немає гідного кандидата, але, можливо, це – тільки питання часу. 

До речі, голова Кам'янка-Бузької районної державної адміністрації Володимир Кирилич, колишній лікар-хірург Кам’янка-Бузької Центральної районної лікарні, який у 2015 році на місцевих виборах переміг по Кам'янка-Бузькому району (37,28% голосів, 50 округ) та пройшов у Львівську обласну раду від БПП, у попередньому складі Львівської облради був депутатом саме від «Фронту Змін».

Нагадаємо, у червні 2013 року, партія «Фронт змін» припинила своє існування, а всі її члени мали вступити в ВО «Батьківщина» – таке рішення прийняв з'їзд партії. 11 листопада 2014 року, на засіданні сесії Львівської обласної ради 16 депутатів оголосили про вихід із фракції ВО «Батьківщина». Усі вони – представники колишнього «Фронту змін». У складі «Батьківщини» залишився лише Іван Стецькович.

Такі дії депутати пояснили тим, що виконали завдання, які перед ними ставили. Мовляв, демократичні партії свого часу об'єдналися, аби протистояти режиму Віктора Януковича. А після того, як Україна обрала нового президента та Верховну раду, «вважають за потрібне підтримати політичний та європейський курс Арсенія Яценюка». Пізніше фракція була перейменована у «Народний Фронт».

А в минулу суботу «Народний Фронт» зібрав свій актив на публічний з'їзд партії, чого не відбувалося з березня 2014-го року.

Що ж до львівської «Солідарності», то у неї свій кандидат на голову 34-ї ОТГ є, навіть цілих два. В першу чергу на цю посаду тут розглядають діючого голову Кам'янка-Бузької міськради Олега Омеляна та голову районної ради Тараса Келеберду, який очолював список БПП у раду на останніх виборах. 


Варіант з мером для БПП, звісно, пріоритетніший: пана Омеляна вважають  фаворитом цих виборів, під яким би партійним прапором він на них не пішов. Тому, якщо панам Синютці та Гриніву не вдасться вмовити міського голову, вони отримають в його особі потужного конкурента.

 

comments powered by HyperComments