Кам'янка-Бузька ТВК оскаржила рішення Львівського адмінсуду щодо відміни перших виборів в ОТГ

Неділя, 3 грудня 2017, 10:11
Апеляцію буде розглянуто в понеділок, 4 грудня. В разі успіху у кандидатів залишилось на кампанію менше 20 днів.
Кам'янка-Бузька ТВК оскаржила рішення Львівського адмінсуду щодо відміни перших виборів в ОТГ

Кам'янка-Бузька міська виборча комісія у суботу, 2 грудня подала апеляцію на постанову Львівського окружного адміністративного суду у справі #813/4360/17 за позовом Паласа Віктора Григоровича, яка де-юре унеможливлює перші вибори голови та депутатського корпусу Кам'янка-Бузької ОТГ. Про це "Варті" повідомив адвокат Юрій Танасійчук, який представляє інтереси міської виборчої комісії у суді.

Позивач Палас (на фото - праворуч) зробив акцент на порушенні його права виборця в результаті зменшення виборчих округів до двох, що буцімто порушує право представлення громади с. Желдець в ОТГ з трьох депутатів до двох. 

Найцікавіше, що це вже друге за тиждень рішення Львівського окружного адмінсуду, яким скасовується постанова Кам'янка-Бузької міської виборчої комісії про встановлення меж виборчих округів. 

Нагадаємо, що 24 грудня у двох новостворених громадах на Львівщині вперше мають обрати голову та депутатів. Йдеться про Кам'янка-Бузьку міську громаду та Мурованську сільську громаду. Згідно з постановою ЦВК, межі округів у цих громадах мали бути створені не пізніше 15 листопада. Після цього мав розпочатися процес висування кандидатів у депутати та на голову ОТГ. З Мурованською ОТГ, начебто, все склалося, у Кам'янка-Бузькій кандидати усіх політичних сил наразі чекають до понеділку на результат апеляційної скарги.

Щодо виборів в Кам'янка-Бузькій об'єднаній громаді "Варта" вже розповідала про те, що активно включається в процес власного партійного будівництва "Народний Фронт" і навіть готується виставить кандидатів по всіх округах. Але ця інформація наразі не підтверджується. Всі округи "закрили" тільки 4 політсили: БПП "Солідарність", "Батьківщина", УКРОП та "Громадянська позиція". До речі, у «Громадянській позиції» не приховують обурення з приводу адмінресурсу, кинутого на досягнення партією влади максимального результату на виборах 24 грудня. Йдеться про пропозицію, яку БПП "Солідарність" зробила обраному у міськраду за підтримки ГП чинному міському голові Кам'янки-Бузькой Олегу Омеляну, - балотуватись на голову ОТГ від БПП.

Нагадаємо також, що місяць тому, 29 жовтня, на Львівщині вперше обрали депутатів та голів восьми об'єднаних територіальних громад.

Фото: Facebook-строрінка Юрія Танасійчука

comments powered by HyperComments