Голодування біля міськради набирає прибічників

Максим Бурич  |  Вівторок, 20 червня 2017, 14:47
До оголошеного Ольгою Березюк голодування біля міської ради приєднався журналіст Олександр Сироїд.
Голодування біля міськради набирає прибічників

Сьогодні, 20 червня, т. в. о. директора Департаменту інформаційної політики Львівської обласної адміністрації Ольга Березюк оголосила голодування  на знак протесту проти безгосподарністі Львівської міської ради щодо вирішення сміттєвої проблеми, Піздніше акцію протеста підтримав журналіст "Варта 1" Олександр Сироїд, приєднавшись до О.Березюк під Ратушею.


Позиція пані Ольги щодо дій міського голови Львова Андрія Садового отримала розголосу та з 10 ранку вже десятки людей заявили про підтримку Ольги Березюк. 

Наразі,  станом на 14:00 до акції голодування приєднався лише один журналіст,  але за словами пані Ольги, бажаючих приєднатись до цієї акції вже багато.


«Як би мені Андрій Іванович назвав кілька кроків, які він зробив для того, аби вирішити проблему, то я би послухала, але для цього нічого не зроблено. Пройшов вже рік – жодних конкретних справ немає, лише «перекладання з хворої голови на здорову». Мені дуже шкода, що так стається і я хочу своєю акцією показати, що я протестую проти маніпуляцій і хочу, щоби він нарешті взявся і щось зробив. Ми   проводили громадські слухання у різних містах, які підписали меморандум. Ані Садовий, ані хто з представників міської ради не поїхав говорити з громадою», - зазначила Ольга Березюк на початку голодування.

Зі свого боку, львівський міський голова Андрій Садовий, який вийшов до О.Березюк разом з міністром охорони здоров'я Уляною Супрун, вже заявив, що з повагою ставиться до позиції чиновника ЛОДА.

"Я підійшов до Олі, поспілкувався з нею. Спитав, що потрібно, яка допомога. Наразі все нормально, будемо слідкувати, щоб було все гаразд з її здоров'ям. Це її особиста позиція. Я реагую на критику від усіх. Треба шанувати тих людей, які критичні до тебе і не бояться тобі прямо в очі говорити те, що вони думають", - повідомив мер Львова.

Нагадаємо, що вчора, 19 червня, голова фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк оголосив голодування проти сміттєвої блокади Львова з боку центральної влади. Його також підтримала віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд, яка 20 червня також оголосила голодування.

Раніше керівник управління охорони здоров'я ЛМР Володимир Зуб заявив, що через накопичене сміття у Львові зберігається надзвичайно високий ризик спалаху кишкових інфекцій.

comments powered by HyperComments