У Львові збирають підписи мешканців, щоб подати Місцеву ініціативу про демонтаж Монумента Слави

Субота, 17 червня 2017, 10:36
Про це повідомили у представництві Української Галицької Партії.
У Львові збирають підписи мешканців, щоб подати Місцеву ініціативу про демонтаж Монумента Слави

"Місцева ініціатива - це інструмент громадської участі у прийнятті рішень на рівні міста. Для того, щоб реалізувати якусь ідею, вона вимагає зібрати 500 підписів містян і подати навіть проект ухвали на розгляд сесії міської ради. При цьому автори такого проекту можуть самі представити його під час пленарного засідання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають представники УГП, підписи почали збирати кілька тижнів тому, аби використати всі можливі інструменти, а також - спитати думки львів’ян.

За словами кандидата історичних наук, секретаря міської організації Галицької Партії Віталія Ляски, львів'янам ця ініціатива небайдужа, тож є великі надії зібрати 500 потрібних підписів.

Долю львівського Монумента Слави, де досі є велика п’ятикутна зірка та зображення Кремля, а також низка інших пропагандистських символів, до 1 липня також має вирішити тимчасова робоча група, створена при Львівській міській раді.

Крім того, голова фракції Галицької партії в ЛМР Тарас Чолій подав до суду на міського голову Андрія Садового за невиконання законів про декомунізацію у місті. Про дату першого судового засідання, щойно її призначать, у партії повідомлять публічно.

Нагадаємо, 27 квітня, у ході засідання ЛМР, депутат Тарас Чолій виступив із вимогою демонтувати комуністичні знаки із Монументу Слави. 

Згодом, депутати Львівської обласної ради закликали міськраду Львова та обласну держадміністрацію демонтувати Монумент Слави на вул. Стрийській. 

Окрім цього, на початку червня невідомі облили фарбою об’єкт, навколо якого точаться дискусії.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.
 

comments powered by HyperComments