Монумент Слави — наріжний камінь у Львові

Четвер, 27 квітня 2017, 11:36
Депутати виступають за демонтаж комуністичних символів із пам’ятника.
Монумент Слави — наріжний камінь у Львові

27 квітня, у ході засідання ЛМР, депутат Тарас Чолій виступив із вимогою демонтувати комуністичні знаки із Монументу Слави. 

За словами депутата, комуністичні символи, які досі є у Львові, порушують вимоги законодавства, зокрема, ЗУ “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.

“Прикметно, що за результами аналізу, проведеного міською владою, цей монумент було визнано таким, який не підлягає декомунізації. Абсурдність ситуації полягає в тому, що на монументі, начебто присвяченому боротьбі з нацизмом, возвеличується період утвердження в Україні іншого тоталітарного режиму – комуністичного”, - підкреслив Тарас Чолій.

Депутат також звернув увагу на пам’ятні дошки Ярославу Галану (Стрийська, 46 та Героїв Майдану, 18).

Посадовець наголосив, що цей діяч був негативно налаштованим проти українського націєтворення та УГКЦ, а його постать внесена Українським інститутом національної пам’яті до списку осіб, які підлягають декомунізації.

Ще одним об’єктом уваги став пам’ятник Валентині Терешковій, першій жінці-космонавтці, яка зараз є депутатом Державної Думи Росії від партії “Єдина Росія” та яка проголосувала за анексію Криму в 2014 р. та низку дотичних до цього законів. 

“Згадана особа теж внесена Українським інститутом національної пам’яті до списку постатей, які підлягають декомунізації”, – заявив Тарас Чолій.

Депутат додав, що у разі невиконання заходів із демонтажу комуністичної символіки, він подаватиме у суд.

Слід також зазначити, що міський голова Львова Андрій Садовий відсутній на сьогоднішній сесії Львівської міської ради. За словами секретаря ЛМР Анатолія Забарила, мер Львова  перебуває на екологічному форумі.

Більше новин Львова та області читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments