На Львівщині завершили посів цукрових буряків

Вівторок, 17 травня 2022, 10:14
Загальна площа посіву цукрових буряків у Львівській області склала 15,8 тисяч гектарів, що на 11,3% більше, а ніж торік
На Львівщині завершили посів цукрових буряків

На Львівщині завершили посів цукрових буряків. Загальна площа посіву в цьому році склала 15,8 тисяч гектрарів, що на 11,3% (1,6 тис. га) більше, а ніж тогоріч. Найбільша площа посіву в Червоноградському районі - 7,3 тис. га, на другому і третьому місці - Золочівський (4,7 тис. га) та Стрийський (3,2 тис. га) райони Львівської області. Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

Збирати перший врожай цукрових буряків в області планують у першій половині вересня. 

Згідно з даними Держстату торік Львівщина зібрала 848,5 тис тонн цукрових буряків з врожайністю 597,0 ц/га. За площами посіву та обсягами виробництва цукрового буряка область посідає 7 місце серед областей України. Загалом за останні 5 років виробництво цієї культури в області збільшилось на 9,2%.

"Цьогоріч умови для проведення посіву є надто складними, але аграрії стараються посіяти у визначені технологічні терміни. А результатом вчасного посіву є високі врожаї та реалізація вирощеної продукції на переробні заводи", - зазначила директор департаменту  агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман.

 

 
comments powered by HyperComments