У Стрийському районі на Львівщині активно ведуться весняні польові роботи

Середа, 4 травня 2022, 16:01
Станом на 4 травня 2022 року у Стрийському районі засіяли вже 19,5 тис. га ярих культур із запланованих 40,2 тис. га
У Стрийському районі на Львівщині активно ведуться весняні польові роботи

Станом на сьогодні, 4 травня 2022 року, аграрії Стрийського району Львівщини засіяли вже 19,5 тис га ярих сільськогосподарських культур. Прогнозована площа у 2022 році сягає 40,2 тис га, що значно більше в порівнянні з минулим роком. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

У Стрийській РВА інформують, що ранніх зернових аграрії району вже посіяли на площі 1,3 тис га. Розпочато активний посів технічних культур, зокрема, цукрових буряків, соняшника, сої. Також висіяли 32 га овочевих культур, посадили картоплі на площі 222 га.

Стрийська районна військова адміністрація та аграрії Стрийщини щиро вдячні міжнародній компанії «Bayer», яка в такий складний для країни час надала гуманітарну допомогу у вигляді посівного матеріалу кукурудзи 26 господарствам району. Також 3 аграрні підприємства отримали гуманітарний вантаж з Франції з насінневою картоплею.

«Зараз у районі працює 161 сільськогосподарське підприємство різних форм власності. Вони обробляють 65,2 тис га землі. З аграріями є постійна комунікація. Ми робимо все для того, щоб посівна відбулася вчасно та якісно. Вдячні кожному, хто в цей складний час працює для забезпечення потреб не лише нашого району, а й держави в цілому», - зазначив перший заступник голови Стрийської РВА Андрій Вовчастий.

comments powered by HyperComments