У Львові вулиці із "російським" назвами перейменують до Дня міста у травні

Субота, 16 квітня 2022, 18:53
Над перейменуванням вулиць працює спеціальна комісія, яку очолює перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко
У Львові вулиці із "російським" назвами перейменують до Дня міста у травні

У Львові теж проведуть "дерусифікацію" вулиць міста. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "Facebook" повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

За словами Садового, вулиці, названі на честь російських діячів, планують перейменувати у травні цього року до традиційного Дня Міста. Над перейменуванням вулиць працює спеціальна комісія під керівництвом першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка.

"Ця комісія спільно з професурою, з науковцями аналізує всі назви вулиць, які нам треба відкоригувати. Але це треба робити з розумом. Тому що вже на деякі назви вулиць є по 4-5 варіантів, як вони мають називатися.

Ми в травні, на День міста, маємо традицію давати нові назви чи перейменування. Якраз ця робоча група до травня закінчить свою роботу, і ми приймемо рішення. Але не так, щоб через 5-10 років знов щось міняти, а щоб воно було на наступні 100 років. Тож поважаймо закон", - сказав міський голова Андрій Садовий.

Зазначимо, що через повномасштабну війну росії проти України у Львові ініціювали перейменувати понад 30 вулиць, названих іменами російських діячів та місцевостей сучасної російської федерації.
Додамо, що пропозиції щодо перейменування окремих вулиць, названих на честь російських діячів, висувалися вже давніше. Зокрема у 2018 році колектив Львівської обласної клінічної лікарні пропонував перейменувати вулицю Нєкрасова на честь видатного українського лікаря Мар'яна Панчишина, пам'ятник якому встановлено біля головного корпусу лікарні.

comments powered by HyperComments