Луцьк отримав новий «антиковідний» тролейбус

Субота, 13 березня 2021, 18:05
Це 10-й із 29 тролейбусів «Богдан» Т701.17, які придбали за кошти кредиту ЄІБ, він обладнаний системою знезараження повітря у салоні
Луцьк отримав новий «антиковідний» тролейбус

Тролейбусне депо КП «Луцьке підприємство електротранспорту» отримало від місцевого ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» уже 10-й новий тролейбус. «Родзинкою» цього тролейбуса є те, що в ньому встановлено систему знезараження повітря, яка оберігає пасажирів від шкідливих вірусів і бактерій. Тролейбус отримав деповський № 010 і уже знаходиться на території депо. Світлину тролейбуса розмістив у фейсбук-спільноті «Громадський транспорт Луцька» Андрій Сасюк.

Зазначимо, що загалом КП «Луцьке підприємство електротранспорту» придбало у місцевого виробника 29 нових тролейбусів «Богдан» Т701.17 в рамках програми «Міський громадський транспорт в Україні». Закупівля фінансується за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку та місцевого бюджету – із нього покриваються витрати на ПДВ при закупівлі тролейбусів. Постачання тролейбусів «Богдан» Т701.17 для КП «ЛПЕ» завод почав у жовтня 2020 року – напередодні місцевих виборів Луцьк отримав два нові тролейбуси.

Окрім виконання контракту на виготовлення 29 тролейбусів для Луцька, ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» зараз виготовляє тролейбуси на замовлення Полтави, Сум та Харкова. Це підприємство є очевидним переможцем у тендері на постачання до Львова 100 нових автобусів великого класу за кошти кредиту ЄІБ, проте дивним чином Андрій Садовий і його підлеглі схиляються до закупівлі білоруських автобусів МАЗ через українського дилера.

comments powered by HyperComments