Спиртовий завод у Великому Любіні на Львівщині продали за понад 55 мільйонів гривень

Субота, 26 грудня 2020, 11:06
Великолюбінське місце провадження діяльності (МПД) із зберігання спирту реалізували на аукціоні у четвер, 24 грудня 2020 року

В Україні продовжується проведення аукціонів із приватизації майна колишнього ДП «Укрспирт». У четвер, 24 грудня 2020 року на аукціон, який проводив Фонд державного майна України, було виставлено Великолюбінське МПД та зберігання спирту. Хоча на участь в аукціоні було подано лише одну заявку, кінцева вартість об’єкту приватизації зросла у 1,83 рази – із стартової ціни у 29 мільйонів 968 тисяч гривень до понад 55 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

У ФДМУ пояснюють, що таке зростання ціни зумовлено дією алгоритмів онлайн-аукціонів, які мотивують учасників робити високі початкові цінові пропозиції, від яких залежить подальша конкурентна перевага під час торгів.

Зауважимо, що на Львівщині це уже четвертий онлайн-аукціон із приватизації об’єктів колишнього держпідприємства «Укрспирт», яку проводить Фонд державного майна України в рамках демонополізації спиртової галузі. Цього року запланована приватизація іще одного об’єкту колишнього ДП «Укрсприт» на Львівщині – аукціон із продажу Борокського МПД, який заплановано на 29 грудня 2020 року.

comments powered by HyperComments