На Львівщині цього року 260 дітей-сиріт знайшли нові родини

Четвер, 5 листопада 2020, 11:53
Усиновлено 25 дітей-сиріт, а 204 дитини влаштовано під опіку та піклування
На Львівщині цього року 260 дітей-сиріт знайшли нові родини

За словами начальника служби у справах дітей Львівської ОДА Володимира Лиса, у регіоні із початку 2020 року 260 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли нові родини. У тому числі 25 дітей було усиновлено, а 204 дитини влаштували під опіку або піклування.

«Створено 4 прийомні сім’ї, в які на виховання та спільне проживання влаштували 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також створено 1 дитячий будинок сімейного типу в який влаштовано 2 дітей. У функціонуючі дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї влаштовано 16 дітей», – розповів Володимир Лис.

У Львівській ОДА кажуть, що в області функціонує 37 дитячих будинків сімейного типу та 77 прийомних сімей,  в яких виховується та проживають 397 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

23 серпня на Золочівщині відкрили новозбудований дитячий будинок сімейного типу. Там проживає сім’я, що у 2014 році переїхала із кримської Ялти на Львівщину і вже виховує четверо рідних дітей, двох дітей-сиріт  та готова взяти на виховання іще чотирьох сиріт.

Окрім того, завершуються роботи з будівництва дитячого будинку сімейного типу у Наварії на Пустомитівщині. Невдовзі там також оселиться сім'я.

Нагадаємо, діти проживатимуть і виховуватимуться у дитячих будинках сімейного типу до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівнів акредитації – до його закінчення.

comments powered by HyperComments