До Полтави із Луцька рушило іще два тролейбуса

Середа, 30 вересня 2020, 18:05
ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» продовжує постачання тролейбусів, які Полтава придбала за кошти кредиту ЄБРР
До Полтави із Луцька рушило іще два тролейбуса

Учора та сьогодні, 29 і 30 вересня 2020 року із Луцька до Полтави рушило іще два тролейбуса «Богдан» Т701.17 із замовленої КП «Полтаваелектроавтотранс» партії у 40 одиниць. Про це повідомив виробник тролейбусів – ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Зазначається, що ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» постачає тролейбуси до Полтави із випередженням термінів, які були зафіксовані у графіку поставок під час підписання контракту, яке відбулося у кінці 2019 року.

Зазначимо, що перші 10 тролейбусів для Полтави були відправлені із Луцька 12 серпня 2020 року. Зараз на заводі продовжуються роботи із складання наступної партії тролейбусів для Полтави. Паралельно із складанням тролейбусів для Полтави, ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» починає виробництво нових тролейбусів для рідного міста – їх КП «Луцьке підприємство електротранспорту» придбало за кошти кредиту Європейського інвестиційного банку та кошти міської ради.

У ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» зазначають, що експлуатація тролейбусів «Богдан» Т701 розпочалася у Полтаві у 2011 році – місто купувало сучасний електротранспорт за бюджетні кошти. Зараз 40 нових тролейбусів «Богдан» Т701.17 КП «Полтаваелектроавтотранс» купує за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, із яким підприємство підписало кредитну угоду.

Зазначимо, що Львів теж придбав новий електротранспорт за кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку – це 50 тролейбусів, які для Львова виготовляв консорціум ПрАТ «Концерн «Електрон» і ТзОВ «СНУП «Електронтранс». Контакт був підписаний у лютому 2019 року, зазначалося, що усі 50 тролейбусів мають бути передані ЛКП «Львівелектротранс» протягом 44 тижнів після отримання авансу. За словами заступника керівника ПрАТ «Концерн «Електрон» Володимира Лесика, аванс від замовника і ЄБРР було отримано у травні 2019 року, отож, «куратор» львівських транспортних та інфраструктурних проектів, заступник директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий прогнозував, що постачання нових тролейбусів «Електрон» завершиться до березня 2020 року. Проте, сталося не так, як гадалося – остання партії із 10 тролейбусів надійшла в тролейбусне депо «Львівелектротрансу» від виробника тільки наприкінці вересня, тобто із запізненням на півроку.

comments powered by HyperComments