На Львівщині засудили чоловіка, який жорстоко вбив сусідського пса, що надокучав йому гавканням

Неділя, 3 лютого 2019, 14:06
На Львівщині на два роки засудили чоловіка, який жорстоко вбив сусідського собаку та звільнено від відбування покарання на рік.
На Львівщині засудили чоловіка, який жорстоко вбив сусідського пса, що надокучав йому гавканням

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Це сталося 6 грудня 2018 року близько 09:10 у с. Опорець Сколівського району. Перебуваючи неподалік житлового будинку, розташованого по вул. Т. Шевченка, 292 чоловік взяв сокиру, вивів собаку із подвір'я, прив'язав до яблуні та зарубав сокирою.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав. Свій умисел пояснив тим, що собака був сусідським та постійно йому надокучав, робив шкоду, так як між їх господарствами немає огорожі. Він неодноразово звертав увагу сусідові на ці обставини, однак той не реагував. Тому, при черговому надокучанні у виді голосного гавкоту та рознесення сміття по подвір'ї, йому урвався терпець, і він вирішив вбити собаці. При цьому, очевидців події не було, у чому він заздалегідь переконався. На даний час він зрозумів значення своїх дій, розкаявся у скоєному, а при обранні йому міри покарання покладається на розсуд суду.

21 січня 2019 року Сколівський районний суд Львівської області виніс рішення щодо мешканця Сколівського району, який сокирою вбив сусідського собаку. Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України, і призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на два роки. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

 

comments powered by HyperComments