Посол Ізраїлю заявив, що шокований проголошенням року Бандери на Львівщині

П'ятниця, 14 грудня 2018, 16:51
Вчора, 13 грудня посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон заявив, що обурений проголошенням Львівською облрадою 2019 року роком Степана Бандери.
Посол Ізраїлю заявив, що шокований проголошенням року Бандери на Львівщині

Про це повідомляється на сторінці ізраїльського посольства у Фейсбуку.

"Я був шокований, почувши рішення Львівської обласної ради проголосити 2019 рік - роком Степана Бандери. Я не можу зрозуміти, як прославляння тих, хто безпосередньо брав участь у жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом та ксенофобією. Україна не повинна забувати про злочини, скоєні проти українських євреїв, і жодним чином не відзначати їх через вшанування їх виконавців", - сказано у дописі.

Натомість голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вимагає від Ізраїлю обґрунтування звинувачень проти Бандери.

"Участь українців у вбивствах євреїв, співпраця українських націоналістів з Німеччиною, ставлення ОУН до євреїв - важливі питання, які можна і треба обговорювати. Але вони не відміняють потреби обґрунтувати фактами тезу посла Ізраїля про «безпосередню участь у жахливих антисемітських злочинах» Степана Бандери", - сказано у повідомленні.

comments powered by HyperComments